İlhan Cihaner'in kurultay konuşması

Ankara Masası
|
25 Temmuz 2020, Cumartesi - 15:29
İlhan Cihaner'in kurultay konuşması

CHP Genel Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayan Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, kurultayda yaptığı konuşmada "Bu bir tiyatro!" dedi.

CHP Genel Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayan Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, partisinin 37’nci Olağan Kurultayı'nda konuştu. Cihaner'in hedefinde kurultay konuşması ardından Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi’nden ayrılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

[caption id="attachment_48746" align="alignnone" width="2560"]

 [/caption]

"Şuradaki ciddiyetsizlik bile her şeyi gösteriyor." diyen Cihaner, "Genel Başkan gitmeseydi parti yöneticileri gitmeseydi bu salondan hiç kimse gitmezdi. Buradan selfie çekerek gittiler. Sözde tüzüğümüze göre demokrasimizin geleceği tartışılacaktı. Buradan bir karar çıkacaktı biz de geleceğimizi kuracaktık. Neredeler? Bu ciddiyetsizlikle nasıl iktidara gideceğiz. Bu bir tiyatro!" ifadelerini kullandı.


Cihaner şu şekilde devam etti:

Ben bir kaç marjinal şey anlatayım. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak bir siyasal islamcıyı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermek mi marjinallik yoksa bu adaylığa karşı çıkmak mı marjinallik? Biz karşı çıktık! İmza vermeyen 20 milletvekilden birisiyim.

Dokunulmazlık meselesi. Rejim değişiminde en önemli kavşaktı. Bizim vekillerimizi de vuracağı ortadaydı. Sizler karşıydınız, millet karşıydı, parti meclisi karşıydı robot 14 milletvekili dokunulmazlığa evet diyerek rejim değişikliğinin müsebbibi oldular.

Genel Başkana sorarsak Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili kararında da dokunulmazlık kararında da pişman olmadığını söylüyor.

İl kongrelerinde tek aday dayatılmadı mı? Nasıl demokrasi oldu bu? Hiç mi utanmadılar? İstanbul Kongresi, İzmir Kongresi sizi utandırmadı mı? Böyle oluşan delege ile demokrasiyi mi kuracağız?

Savaş tezkerelerine evet dedik. Hiç bir savaş tezkeresine evet demedim ben. Sahte bir yerlilik ve millilik anlayışıyla Ortadoğu halklarının gözyaşlarına boğulmasına şimdi bu salonu terk edenler evet dediler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/48717/ilhan-cihanerin-kurultay-konusmasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.