Beklenen kar yağışı geliyor

Önümüzdeki haftalarda etkili olacak Sibirya soğuklarının kar yağışını beraberinde getireceğini tahmin ediliyor.
Ankara Masası
|
04 Ocak 2021, Pazartesi - 18:50
Beklenen kar yağışı geliyor

Kış mevsiminin yaşanmasına rağmen Türkiye genelinde kuraklık yaşanıyor. Barajlar alarm verirken, umutlar gelecek yağışa bağlanmış durumda.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ise umutlandıran açıklamalar peş peşe gelmeye başladı.

İstanbul için sel uyarısı

Yapılan açıklamalara göre İstanbul’da yağışlar etkili olacak. Çarşamba günü ise yağmur duracak ve yerini güneşli havaya bırakacak. Perşembe günü ise sağanak yağmur, tam 1 hafta boyunca etkisini hissettirecek. Yetkililer, İstanbulluları sel baskınlarına karşı uyararak, yanlarına şemsiye ve yağmurluk alarak yola çıkmaları uyarısında bulundu.

Kar yağışı önümüzdeki hafta etkili olacak

Kar yağışının ise ocak ayının ikinci ayından itibaren etkili olması bekleniyor. 18-22 Ocak tarihleri arasında Sibirya’dan gelecek soğuk havanın kar yağışı getireceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Prof. Orhan Şen de önümüzdeki dönemde Türkiye’nin soğuk hava etkisi altına gireceğini belirtirken;

"Türkiye'de kuraklık devam ediyor. Bu nedenle herkesin gözü kulağı yağışlarda. Bende bu nedenle önümüzdeki hafta ortasında yanı 14-15'inde yüksek basıncın etkisinden kurtularak kuzeyden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğimizi sanıyorum. Şayet sistemde bir sapma ve zayıflama olmaz ise Türkiye kar yağışını alır. Marmara'ya da kar yağma olasılığı var. Daha tutarlı öngörü bu hafta perşembeden sonra yapılır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/493716/beklenen-kar-yagisi-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.