Bahçeli'den İlker Başbuğ'a tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un 27 Mayıs darbesiyle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Bahçeli, "Düşünceleri her zaviyeden sakıncalı ve sorunludur" dedi. Bahçeli'nin gündeminde Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar da vardı.
Ankara Masası
|
06 Ocak 2021, Çarşamba - 12:23
Bahçeli'den İlker Başbuğ'a tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklama ile Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un 27 Mayıs darbesiyle ilgili çıkışına ve Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara tepki gösterdi.


"Bu şahsın kafa karışıklığı ileri düzeyde"

Başbuğ’un düşünce ve kanaatlerinin her zaviyeden sakıncalı ve her cepheden sorunlu olduğunu belirten Bahçeli, "Bu şahsın mantık hataları, kafa karışıklığı ileri düzeydedir. 27 Mayıs 1960 darbesinden önce şayet bir erken seçim tarihi açıklansaydı darbe önlenebilirdi, demek tam bir gaflet, tam bir garabettir.
Sayın İlker Başbuğ, erken seçim kararı almış bir hükümete karşı yapılan darbeyi gayri meşru, erken seçim kararı almamış bir hükümete yapılan darbeyi de zımnen makul ve meşru kabul etmektedir. Bu ifadeler normal karşılanacak ve sineye çekilecek bir durum sayılamayacağı gibi vesayetçi ve anti demokratik bir açmazdır." dedi. 


Boğaziçi protestoları: "Başı ezilmesi gereken bir komplo"  

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara değinen MHP lideri, Gezi Parkı olaylarını hatırlattı. Bahçeli şu ifadeleri kullandı:  Kanuna uygun bir atamaya terör yöntemleriyle karşı çıkmak, bu vesileyle Boğaziçi Üniversite’sinden bir Gezi Parkı kalkışması çıkarmaya niyetlenmek başı ezilmesi gereken bir komplodur.
CHP’nin, İP’in, HDP’nin provoke ettiği, PKK, MLKP, DHKP-C’nin alevlendirdiği protestoları bir sokak hareketine dönüştürme ısrarları ateşle oynamaktır.

Yazılı ve görsel medya vasıtasıyla gerilimi tırmandıranlar, darbe imalarını örtbas etmeye çalışanlar, hatta mezkur Rektör atama yöntemini tenkit edenler, Allah muhafaza, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü başarılı olsaydı durumlarının ya da konumlarının ne olacağını, ülkemizin ne hallere düşeceğini sorgulama zahmetine hiç niyet etmişler midir? Bunun yanı sıra kahraman Türk polisine katil demek şerefsiz bir iftiradır ve bu iftiranın taraflarının öğrenci olması imkansızdır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/497177/bahceliden-ilker-basbuga-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.