Ankara Üniversitesi ile iki dijital platform arasında anlaşma

Ankara Üniversitesi, dünyanın önde gelen üniversitelerinin kullandığı online öğrenme platformlarından edXOnline ve Coursera ile anlaşma gerçekleştirdi.
Ankara Masası
|
06 Şubat 2021, Cumartesi - 14:35
Ankara Üniversitesi ile iki dijital platform arasında anlaşma

Ankara Üniversitesi, kitlesel açık çevrimiçi derslerin bulunduğu platformlarından edX ve Coursera ile ikili anlaşmalar gerçekleştirdi. Yapılan ikili anlaşmalar ile Coursera platformundan alınan ve sertifikalandırılan dersler en fazla iki ders olmak kaydıyla, Ankara Üniversitesi Senatosu’nun kararı gereği, alan dışı seçmeli dersler yerine sayılabilecek. Sertifika alan öğrencilerin bir dilekçe ile bağlı bulundukları fakülte, enstitü ve yüksekokullara başvurmalarıyla onay almaları durumunda, aldıkları dersler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından transkriptlerine işlenebilecek.

"En iyi üniversitelerin içeriklerinden faydalanma fırsatı"

Alınabilecek derslerin başlıkları arasında sanat ve beşeri bilimler, işletme, dil öğrenimi, bilgisayar bilimi, veri bilimi, kişisel gelişim, matematik ve mantık, sosyal bilimler, sağlık, doğa bilimi ve teknoloji gibi alanlar bulunuyor. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ankara Üniversitesi olarak önde gelen öğrenme platformlarından edXOnline ve coursera ile yaptığımız anlaşmalarla öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza en iyi üniversitelerin ve firmaların online eğitim içeriklerinden faydalanma ve sertifika alma imkanı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Teknolojiyi etkin bir biçimde kullanıyoruz"

Bireylerin mesleki ve günlük yaşamlarında teknolojiyi etkin bir biçimde kullandıklarını belirten Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Koordinatörü Doç. Dr. Nevzat Özel ise, “Gereksinim duydukları bilgilere kolay ve hızlı bir biçimde erişmeleri, bu bilgileri kullanmaları ve yapılandırarak yeni bilgi üretmeleri oldukça önem kazanıyor” dedi.

" Bilgiye hızlı ve kolay erişilebiliyor"

Özel, uzaktan eğitimin bireylere sunduğu imkanları hakkında da şu ifadeleri kullandı:
"Bireyler, yaşadıkları yerlerde öğrenebiliyor ve farklı bir ortamda bulunan öğreticileriyle iletişim ve etkileşim kurabiliyorlar. Eğitim hizmeti, her yaş grubundakilere, diğer bir ifadeyle geniş kitlelere esnek bir yapıda sunulabiliyor. Bilgiye hızlı ve kolay erişilebiliyor. Öğrenim, bireysel ve bağımsız bir biçimde gerçekleşiyor. Zaman ve mekân sınırlaması olmadan eğitim alınabiliyor. Öğrenen bireyler, daha doğru ve nesnel bir biçimde değerlendirilebiliyor. Eğitimde fırsat eşitsizliği, eğitim kurumlarının yetersizliği, öğretim elemanı eksikliği gibi bazı eğitim sorunları ortadan kalkıyor. Bireyler ve kurumlar için eğitim maliyetlerini en asgari düzeylere iniyor.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/575171/ankara-universitesi-ile-iki-dijital-platform-arasinda-anlasma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.