Uşak İl Sağlık Müdürü Dr.Sedat Kavas, koronavirüsle mücadele sürecini anlattı

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr.Sedat Kavas, koronavirüse karşı kazanılan başarının sırrını birincisi sağlık altyapısı, ikincisi personel yapısı, üçüncüsü ise bunların organizasyonu diye açıkladı.
Ankara Masası
|
08 Mart 2021, Pazartesi - 20:29
Uşak İl Sağlık Müdürü Dr.Sedat Kavas, koronavirüsle mücadele sürecini anlattı

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs vaka haritasında mavi kategoride yer alan Uşak, pandemi döneminde büyük bir başarıya imza attı.

Çevre iller kırmızı ve turuncu kategoride yer alırken, Uşak’ta vaka sayısı artışının nasıl önüne geçildiğini İl Sağlık Müdürü Dr.Sedat Kavas, Ankara Masası özel yayınında anlattı.

Vakaların görülmeye başlandığı mart ayından itibaren hazırlıklara başladıklarını vurgulayan Kavas “Özellikle A planı, B planı, C planı olarak bunları görüştük ve tabloya döktük. Ben bir konuşmamda da Uşak ili olarak biz şanslıyız demiştim. Bir il sağlık müdürü olarak kendimi şanslı hissediyorum demiştim. Bunun nedenleri var. Mesela ilimizde sağlık altyapısı, yeni yapılmış hastaneleri ile birinci basamak sağlık yatırımlarıyla, aile hekimliği organizasyonuyla, gerçekten başarılı olmak için personel gücümüz ve sağlık altyapımız mevcuttu. “ dedi.

"Vakalar artarken hazırlığımızı tamamlamıştık"

Kavas, bakanlığın hazırlık döneminde kendilerine yardımcı olduklarını belirtirken “Bu pandemi başladığından itibaren bakanlığımız özellikle Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca öngörülerde bulunarak çeşitli hazırlıklar yaptırdı. Biz bunları vaka görünmüyor ya bunlar neden oluyor demeden hemen hazırlıklarımıza giriştik. Yoğun bakım kapasitemizi arttıracak alanlar ve cihazları hemen ön alımlarına ve şartnamelerini oluşturmaya başladık. Sağ olsun bakanlığımızdan istediğimiz anda gerekli malzemelerimiz geldi. Biz ülkemizde İstanbul’da vaka artarken diğer bazı yerlerde artarken Uşak'ta henüz vaka yokken biz hazırlığımızı tamamlamıştık.” Diye konuştu.

Uşak’ta vakaların az görülmesini sağlık altyapısı, personel yapısı, organizasyonuna bağlayan Kavas, süreçte sağlık yönetiminin gücünü gösterdiğini vurguladı.

"Bizde ne eksik, kusur gördünüz?"

Sağlık personelinin süreç boyunca büyük fedakarlıkla çalıştığını ifade eden Kavas “Tabi neler yaşandı; vakalarının hızla artmaya başladığında hemen önlemlerimizi alarak insan kaynaklarındaki filyasyon ekiplerimize aynı gün yüzde yüz arttırdık. Sabah işleri başında çalışmaya başladılar. Gözlerimizin yaşardığı zamanlar oldu. Mesela hemen ertesi güne 50 tane filyasyon ekibine, müdürlüğümüz binasından arkadaşlarımızı biz görevlendirme yaptığımızda, hemen onlardan bazıları ''Biz niye görevlendirilmedik? Bizde ne eksik, kusur gördünüz? Biz de çalışmak istiyorduk'' dediler. Cumartesi Pazar 7/24 ara vermeden bu arkadaşlarımız çalıştı. Bu da tabi arkamızda böyle bir insan gücünün olması böyle bir personel niteliğinin olması bize güç verdi.” Şeklinde konuştu.

"İşimizi şansa bırakmak istemiyoruz"

İl genelinde tüm pozitif vakaların mutasyonlu virüs olarak değerlendirdiğinin altını çizen Kavas sözlerine şöyle devem etti;

Mutasyonlu virüs görünmeyen bir ilimiz yok şuanda Türkiye'de hatta en son bakanlığımızın Kovid 19 Rehberi'nde mutasyonlu virüs normal virüsle eşdeğer kabul edilmeye başlandı. Yani artık mutasyonlu virüs bizim virüsümüz gibi oldu. Bu şekilde gidiyoruz. Biz bu mutasyon vakaları başladığından itibaren tüm pozitif hastalarımıza mutasyon var mı yok mu baktık.

İstisnasız bakmadığımız olmadı. Bunların filyasyonları biraz farklılık arz ediyor. Onunla ilgili bir filyasyon ekiplerimiz bu filyasyon çalışmasını yaptılar. Şu anda da sanki her vaka mutasyonmuş gibi üzerine giderek temastan tespite, olağanüstü bir şekilde arkadaşlarımız çalışıyorlar. Şu andaki bizim çalışma sistemimiz tüm pozitifler mutasyonlu gibi çalışıyoruz. İşimizi şansa bırakmak istemiyoruz.

Biliyorsunuz bu filyasyon da en önemli şeyler, Sayın Bakanımız hemen hemen her mesajında vurguluyor. Maske, mesafe, hijyen gerçekten çok önemli bir işimiz yoksa evimizde kalalım, sevdiklerimizle beraber olalım ve tabii bu kısıtlamalar serbestlikler var. Bunlardan da yararlanalım, işimiz olursa çıkacağımız bir işimiz olursa bunları halledelim. Ama abartmayalım. Vatandaşlarımızdan bunu bekliyorum. Burada bize yardımcı olan bu filyasyon da güvenlik güçlerimize, diğer tüm Uşak halkına başta Sayın Valimiz olmak üzere hürmetlerimi arz ediyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/641072/usak-il-saglik-muduru-drsedat-kavas-koronavirusle-mucadele-surecini-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.