Polatlı Belediyesinden hayvan ölümleriyle ilgili açıklama

yaşanan hayvan zehirlenmelerini ardından Polatlı Belediyesi yaptığı açıklamayla, otopsi raporlarının ardından hukuki işlemlerin başlatılacağını duyurdu.
Ankara Masası
|
11 Mart 2021, Perşembe - 22:32
Polatlı Belediyesinden hayvan ölümleriyle ilgili açıklama

Ankara'nın Polatlı ilçesinde peş peşe hayvan katliamı haberi geldi.

İlçe'de 14 köpeğin zehirlenmesin yankıları sürerken, bugün 8 yavru köpeğin daha aynı mahallede zehirlendiği görüntüler ortaya çıktı.

Kamuoyu vicdanını yaralayan ve hayvanseverleri harekete geçiren olayla ilgili Polatlı Belediyesi de bir duyuru yayımladı.

"Gerekli hukuki işlemler kurumumuzca yapılacaktır"

Belediye yaşananlarla ilgili hukuki işlemlerin başlatılacağını belirtirken şu açıklamada bulundu;

Son birkaç gündür Basri Mahallesi ve çevresinde sahipli, sahipsiz sokak hayvanlarımızın zehirlenmeleri dolayısıyla Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz aracılığıyla araştırmalarımız olayın ilk anından itibaren sürdürmeye devam ediyoruz. 

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ekiplerimiz 9 Mart Salı Günü canlı dostlarımıza yönelik meydana gelen talihsiz olayların ardından ilk dakikadan itibaren olay yerine intikal etmiş; Jandarma Komutanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirilmiştir.

Olayın hemen arından uzman ekipler tarafından kan numunesi ve gerekli parçalar alınmış; toksikoloji ve otopsi sonucu için ilgili mercilere iletilmiştir.

2017 yılından bu yana 200'ün üzerinde sokak hayvanımıza ev sahipliği yapan Polatlı Belediyesi Hayvan Barınağımızda; uzman ekiplerimiz aracılığıyla canlı dostlarımızın beslenme, barınma ve ameliyatları olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz.

Hayvan dostu şehrimizde meydana gelen bu talihsiz olaylar bizleri ziyadesiyle üzmekte; konuya ilişkin araştırmalarımız ilk andan itibaren devam etmektedir: Gönderdiğimiz numuneler ve araştırmalarımız neticesinde yargıya intikal eden bu olaylar hususunda konuya ilişkin takibimiz sürmektedir.

Otopsi sonucunun neticelenmesinin ardından şehrimizde bir daha yaşanmaması dileğimizle bu talihsiz olaylar hakkında gerekli hukuki işlemler kurumumuzca yapılacaktır.

Ortak bir hayatı paylaşmaktan mutluluk duyduğumuz hiçbir canlı dostumuzun hayatını kaybetmemesi dileğiyle; bu talihsiz olaylara sebebiyet veren canileri şiddetle kınıyor, en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/648846/polatli-belediyesinden-hayvan-olumleriyle-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.