Fahrettin Koca'dan Bilim Kurulu sonrası açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası yaptığı açıklamada "Son 15 günde maalesef çoğu ilimizde vaka artışı görüldü" ifadelerini kullandı. Koca, vaka artışlarının hastanelere yansımadığını belirtti.
Ankara Masası
|
18 Mart 2021, Perşembe - 00:22
Fahrettin Koca'dan Bilim Kurulu sonrası açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, çoğu ilde son 15 günde vaka artışı görüldüğünü belirterek "Bilim Kurulumuz bu hafta toplanarak, normalleşme sürecimizin 15 günlük yansımalarını ve aşı konusundaki gelişmeleri değerlendirdi: Son 15 günde, maalesef çoğu ilimizde, vaka artışı görüldü. Sonuçlar henüz hastanelere fazla yansımaya başlamadı." paylaşımında bulundu.

Bakan Koca, "Virüs, eski virüs değil, mutasyona uğradı' diyerek, asla işi hafife almayın. Mutantı da olsa, koronavirüs tehlikeli bir virüstür." ifadelerini kulandı.

Aşı çalışmaları

Biontech aşısının ülkemize geleceğini belirten Bakan Koca " Uygulanmak üzere bu ay 4,5 milyon doz daha gelecek. Bu aşı da aşı sırası gelenlere yapılacak." dedi. Ayrıca önümüzdeki haftadan itibaren 60-65 yaş arası vatandaşların aşılanmaya başlanacağını açıkladı.

"2021 zafer yılı"

Bakan Koca "Kovid-19'un kitlesel bir sorun olmaktan çıkması için önümüzde yıllar yok, aylar var. İnsanlık, 2020'nin çaresizliğini aştı. 2021 yılı umut ve zafer yılıdır." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/656999/fahrettin-kocadan-bilim-kurulu-sonrasi-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.