Ramazan davulcuları görev başındaydı

Ankara Masası
|
24 Nisan 2020, Cuma - 12:31
Ramazan davulcuları görev başındaydı

Ramazan-ı Şerif’in ilk sahuruna bu gece kalkıldı. Ramazan Ayı ile özdeşleşen davulcularda korona virüs tedbirlerine uyarak vatandaşları sahura hazırlanmak için uyandırdı. Davulcular, Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüse karşı da mani okudu.

İslam Aleminde rahmet ayı olarak bilinen Ramazan Ayı bu gece kalkılan sahur ile başladı. Onbir Ayın Sultanı olarak kabul edilen Ramazan Ayında iftar ve sahur yapılarak, İslam’ın 5 şartından biri olan oruç ibadeti yerine getirilecek.

RAMAZAN’DA DAVULCULAR SAHADA

Ülkemizde Ramazan Ayı ile özdeşleşen davulcularda korona virüse karşı görevlerine yerine getirecek. 45 gündür ülkemizi etkisi altına alan ve can kaybına neden olan korona virüs, davulcuların bu Ramazan Ayında görevlerini yapıp yapmayacağı tartışmalarını gündeme getirmişti. Tartışmalara  son noktayı, Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut koydu.

DAVULCULAR BAHŞİŞLERİ TOPLAMAYACAK VATANDAŞLAR GÖNÜLLERİNDEN KOPANI ATACAK

Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut verdiği demeçte "İstanbul'da bu ramazanda da davulcular, davulunu çalacak ve insanları sahurda uyandırmaya devam edecek” açıklamasında bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı, korona virüsle mücadele kapsamında davulcuların apartmanlara girip, zili çalarak bahşiş toplamasını bu yıl yasakladı. Davulcular, davuluna tokmağını vurup camdan atılacak bahşişini alabilecek.

RAMAZAN DAVULCULARI İLK SAHUR GECESİNDE SOKAĞA İNDİ

İstanbul’un farklı semtlerinde vatandaşları uyandırmak için sokağa inen davulcular, tokmaklarını davullarına vurarak görevlerini gerçekleştirdiler. Davulculardan biri de korona virüsü’ne karşı mani okudu. Davulcuları gören vatandaşlarda balkonlarına çıktılar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/6440/ramazan-davulculari-gorev-basindaydi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.