Akşener'den kısıtlamalara kongre tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Lokantalarda, kafelerde 3-5 kişi bir araya gelince salgın yayılıyor da binlerce kişiyi toplayıp getirdiğiniz kongrelerinizde virüs tatile mi çıkıyordu? Yazıklar olsun size, yazıklar olsun. Bu vicdansızlığınıza yazıklar olsun." dedi.
Ankara Masası
|
31 Mart 2021, Çarşamba - 11:22
Akşener'den kısıtlamalara kongre tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener pandemide artan vakalar nedeniyle alınan yeni kararları AK Parti kongreleri üzerinden eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki gün önce pandemiye karşı alınan yeni kararları açıkladığını hatırlatan Akşener, "Buna göre mübarek Ramazan ayında toplu iftar yasakmış. Bu şartlarda doğru bir karar ama doğal olarak bu fevkalade duyarlı arkadaşlara, muhteremlere sormak istiyorum, Sizin lebalep kongrelerinizdeki keyfiniz Allah’ın sofrasından daha mı kıymetliydi? Kongrelerinize yasak getirecek bir durum yoktu da mübarek sofralarda mı aklınız başınıza geldi." dedi.

Lokantaların zararına dikkat çekti

Kısıtlamalar kapsamında resterontlar ve lokantaların yeninden kapanacağına işaret eden Akşener, Genel Merkeze gelen bir lokanta restorant işletmecisinin "Her açılıp kapanma 35 bin liraya mal oluyor. Aldığımız yiyecek, et, sebzeyi ya dağıtmak ya vermek ya da çürürse atmak zorunda kalıyoruz." dediğini aktardı.

"Bu vicdansızlığınıza yazıklar olsun"

"Siz ne vicdansız, ne izansız adamlarsınız." diyen Akşener, "Lokantalarda, kafelerde 3-5 kişi bir araya gelince salgın yayılıyor da binlerce kişiyi toplayıp getirdiğiniz kongrelerinizde virüs tatile mi çıkıyordu? Yazıklar olsun size, yazıklar olsun. Bu vicdansızlığınıza yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

"Cezayı iktidar olunca biz keseceğiz"

İYİ Parti lideri şu şekilde devam etti:

"Bir yandan pandemi kurallarına uymayan vatandaşlarımıza ardı ardına ceza kestiniz. Diğer yandan aynı kuralları kongrelerinizde sırıtarak çiğneyip, bir de utanmadan oluşan kalabalıkla övünmekten geri durmadınız. Salgının başından beri kurallara uymakta hassasiyet gösteren aziz milletimizin sağlığını göz göre göre tehlikeye atmaktan çekinmediniz. Sonra ne oldu, Ankara’daki salona doldurulan ya da dışarıda toplanan binlerce korana elçisi ülkemizin dört bir yanına dağıldı. Ve sonuç ortada. Bu aymazlığın cezasını kim kesecek? Bu suçun asıl failene cezayı kim kesecek? Allah nasip edecek iktidara geleceğiz ve biz keseceğiz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/677499/aksenerden-kisitlamalara-kongre-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.