Ankara'da tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Ankara'nın Mamak ilçesinde tarihi eser kaçakçılara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda Hitit dönemine ait olduğu değerlendirilen 134 parça tarihi eser ele geçirildi.
Ankara Masası
|
28 Nisan 2021, Çarşamba - 19:39
Ankara'da tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile kaçakçılığın önlenmesine yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında, çok sayıda tarihi eseri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edileceği bilgisine ulaşılması üzerine harekete geçti.

Hitit dönemine ait eserler

K.D. ve H.K isimli şahısları takibe alan ekipler Ortaköy Mahallesi'nde H.K'yı yakaladı. Zanlının üzerinde yapılan aramada,  Hitit dönemine ait olduğu değerlendirilen tanrıça heykeli ele geçirildi.

Yeşilbayır Mahallesi'nde gerçekleştirilen operasyonla ise K.D gözaltına alındı. Zanlının otomobilinde yapılan aramada Hitit dönemine ait olduğu değerlendirilen ve tarihi eser niteliği taşıyan 119 sikke, 1 metal haç, 2 metal yüzük, 1 metal mühür, 4 metal ve 6 taş obje bulundu.

Müzeye teslim edilecek

Ele geçirilen 134 parça tarihi esere Anadolu Medeniyetleri Müzesine teslim edilmek üzere el konulduğu, zanlıların jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/739107/ankarada-tarihi-eser-kacakcilarina-operasyon
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.