Murat Köse'den Mansur Yavaş'a tepki

Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Mansur Yavaş'ın Hasanoğlan Köy Enstitüsü paylaşımına tepki gösterdi. Köse, Mansur Yavaş'ın Ankara'ya bir kütüphane bile yapmadığını belirtti.
Ankara Masası
|
17 Mayıs 2021, Pazartesi - 21:40
Murat Köse'den Mansur Yavaş'a tepki

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Elmadağ'da bulunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nü restore etme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iptal edildi.

Bakanlığın yetki iptaline tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş " Milli Eğitim Bakanlığı, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün restorasyonu için belediyemize verdiği izni iptal etti. Hiçbir siyasi farklılık ve kazanım; tarihi yaşatmaktan, eğitime inanmaktan, Cumhuriyet miraslarından önemli olamaz. Biz iyiliği bulaştırmaya her koşulda devam edeceğiz." paylaşımında bulundu.

"Ankara'ya bir kütüphane bile yapamadınız"

Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Mansur Yavaş'ı attığı tweetle kutuplaşmayı körüklemekle suçladı.

"Hasanoğlan Köy Enstitüsünü Bakanlığımız yapacak." ifadelerini kullanan Köse "Dün olduğu gibi bugün de hükümetimiz, Cumhuriyet'imizin mirasına sahip çıkmaya devam ediyor. Sn Mansur Yavaş siz Ankara'ya bir kütüphane bile yapamadınız. Bir hizmeti konuşurken bir kere de çatışma ve kutuplaşmayı körüklemeyin" diye yazdı.

Ne olmuştu?

“Köy Enstitülerinin Kuruluş Günü” olarak kutlanan 17 Nisan 2021 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sosyal medya hesaplarından başlandığını duyurduğu restorasyon proje çalışmaları, ihaleye çıkılacağı süreçte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetki işlemleri iptal edildi.

Bakanlık, yetki işleminin durdurulmasına gerekçe olarak “Bakanlığa tahsisli ve/veya Bakanlık kullanımda olan tescilli ve korunması gereken binalara ilişkin rölöve, restitüsyon ve restorasyon proje iş ve işlemlerinin Bakanlıkça planlanmasının, koordinasyonunun ve yürütülmesinin daha uygun olacağını” gösterdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/778868/murat-koseden-mansur-yavasa-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.