Bursagaz, 55 ton metal atığı geri dönüşüme kazandırdı

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/05/bursagaz-55-ton-metal-atigi-geri-donusume-kazandirdi/
|
05 Haziran 2021, Cumartesi - 09:29
Bursagaz, 55 ton metal atığı geri dönüşüme kazandırdı

Bursagaz, çevresel sürdürülebilirlik kapsamında yürüttüğü atık ve enerji yönetimi çalışmalarına dair verilerini paylaştı.

BURSA (İGFA) - Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı olan SOCAR Türkiye’nin iştiraki Bursagaz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, sürdürülebilir bir gelecek için atık ve enerji yönetiminin çevreyi korumadaki önemine dikkat çekti.

Bursagaz’ın LEED Platinum Sertifikası’na sahip olan ve kendi enerjisini üreten Genel Müdürlük binası, enerji ihtiyacının 2020 yılında yüzde 38’ini, 2021 yılının ilk çeyreğinde ise yüzde 44’ünü kendisi karşıladı. Aynı zamanda yaklaşık 55,5 ton metal atık ile 4 bin 500 kg alüminyum regülatör geri dönüşüme kazandırıldı. Doğal gazın doğru şekilde kullanıldığında en çevreci, güvenilir ve ekonomik yakıt olduğu hatırlatılırken; doğal gazın iletimi faaliyetlerinin yarattığı tüm etkilerin, çevresel boyutta yaşam döngüsü prensibiyle analiz edildiği vurgulandı.

55 TON METAL ATIK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen mevzuatlara uygun olarak, Bursagaz istasyonlarındaki geçici atık depolama sahalarında depolanan elektronik atıklar, metal atıklar, sayaç ve ofis malzemelerinin ambalaj atıkları, atık piller, aküler ve atık yağlar lisanslı atık firmalar aracılığıyla geri dönüşüme kazandırılıyor. Bu atıkların büyük bir bölümünü, metal sayaçlar ve alüminyum regülatörler oluştururken, 2020 yılında geri dönüşüme kazandırılan metal atık miktarı yaklaşık 55,5 ton, alüminyum regülatör miktarı ise 4 bin 500 kg olarak gerçekleşti. Bursagaz, ofis ve sahada ise ‘Sıfır Atık’ prensibiyle, çalışanlarının evlerindeki atık pil, elektronik atık ve atık yağların da geri dönüşüme kazandırılması için destek oluyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/816347/bursagaz-55-ton-metal-atigi-geri-donusume-kazandirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.