Bursa Mudanya’da DEVA Partisi’nden Tirilye’ye geçmiş olsun ziyareti

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/07/bursa-mudanyada-deva-partisinden-tirilyeye-gecmis-olsun-ziyareti/
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 09:21
Bursa Mudanya’da DEVA Partisi’nden Tirilye’ye geçmiş olsun ziyareti

Bursa'da Mudanya'nın Tirilye Mahallesi'nde yaşanan sel felaketi sonrasında DEVA Partisi Mudanya ilçe yönetiminin yaptığı 'geçmiş olsun' ziyaretinde, Mahalle Muhtarı Süleyman Alkız, yerel yönetimlere isyan etti.

BURSA (İGFA) - Bursa'nın Mudanya ilçesi Tirilye Mahallesi'nde geçen hafta yaşanan sel felaketi ardından DEVA Partisi Mudanya İlçe Başkanı Dr. Dilek Durak, Mahalle Muhtarı Süleyman Alkız'a 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu.
"MAHALLEYE DÖNÜŞÜMÜMÜMÜZ SONRASINDA EK HİZMET NOKTASINI ÇOK İSTEDİK"
Sel felaketinin Tirilye'de kanalizasyon altyapısının kötülüğünden kaynaklandığını ve yerel yöneticilerin de olaya zamanında müdahele edememesinden bu boyuta ulaştığını öne süren Tirilye Muhtarı Süleyman Alkız, gerek Mudanya, gerekse Büyükşehir'in önlem konusunda eksikleri olduğunu söyledi. "Çok şükür cana zarar gelmedi ama mallara, kaldırım taşlarına, asfaltlara zarar geldi" diyen Muhtar Alkız, "Biz Tirilye'nin belde statüsünden mahalleye dönüşmesi sonrasında ek hizmet binası ile yerel yönetimin burada da hizmet vermesini çok istedik, kepçedir teçhizattır bırakın dedik. Diğer köylerde bize yakın bir şey olursa en azından doğrudan yarıma koşarız dedik, yok dediler. Mudanya'dan kepçe istedik vermediler. Bir hafta sonra da bu sel olayını yaşadık. Biz müdahale ettikten sonra BUSKİ ekipleri geldi, en son Mudanya Belediyesi'nden destek geldi. Başkan Türkyılmaz, 'ilk müdahale eden bizi' dedi, yalan konuştu. BUSKİ de, zamanında Çamaşırdere'yi temizlese, gider yerlerini yapsaydı yaşanan felaket bu boyuta ulaşmazdı" diye konuştu.
"TİRİLYE HALKI SAHİPSİZ DEĞİL"
Muhtar Alkız'ın yerel yönetimlerle ilgili isyanına karşı Tirilye halkının sahipsiz olmadığını belirten DEVA Partisi İlçe Başkanı Dilek Durak, vatandaşların mahallede kendi vergileriyle hizmet beklediğini ifade etti. "Gazetelere boy boy fotoğraf verip, 'ben yardım ettim' demekle olmuyor" diyen Başkan Durak, "Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın da söylemleri ancak kulak doldurur, göz değil. Biz DEVA Mudanya olarak elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/823105/bursa-mudanyada-deva-partisinden-tirilyeye-gecmis-olsun-ziyareti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.