Katarlı gençlere, Türkiye'de sınavsız tıp eğitimi hakkı iddiası

Türkiye ile Katar arasında imzalanan protokole göre, Katarlı gençlerin Türkiye'de sınavsız tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi alabileceği öne sürüldü. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları iddiaları yalanladı.
Ankara Masası
|
25 Haziran 2021, Cuma - 11:39
Katarlı gençlere, Türkiye'de sınavsız tıp eğitimi hakkı iddiası

Türkiye ile Katar arasında “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği” Protokolü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Bu kapsamda Katarlı gençlerin sınava girmeden Türkiye’de tıp, diş hekimliği, eczacılık sağlık meslek yüksek okulu, hemşirelik alanlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alabileceği kaydedildi. 

Bakanlık kaynaklarından açıklama geldi

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Katar vatandaşlarının tıp fakültelerine sınavsız ve ücretsiz gireceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Bakanlık kaynakları, sosyal medyada bahsi geçen Katar vatandaşlarının tıp fakültelerine sınavsız ve ücretsiz gireceği ile ilgili tartışmaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Söz konusu protokolün askeri sağlık alanında işbirliği protokolü olduğunu bildiren kaynaklar, protokolün Katar Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan asker ve sivil personel ile Katar Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapmak üzere eğitim alacak personeli kapsadığı ve bu kişilerin misafir personel ve misafir öğrenci statüsünde olacağını kaydetti. Protokole göre her Katarlının sınavsız tıp fakültelerine girmesi diye bir şeyin söz konusu olmadığı vurgulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/851647/katarli-genclere-turkiyede-sinavsiz-tip-egitimi-hakki-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.