Prof. Dr. Görmez'den itiraz

İslam Düşünce Enstitüsü ve Uluslararası İslam Düşünce Vakfı Başkanı, Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kur’an ayetleri ve Hazreti peygamberin hadisleri tahrif edilerek Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) - İsrail anlaşması için fetva verildiğini söyledi. Görmez, “Ortadoğu’da özellikle Türkiye’ye karşı o üçlü şer ittifakının bir araya gelmesiyle birlikte bütün bunlar da planlandı” dedi.
Ankara Masası
|
17 Ağustos 2020, Pazartesi - 15:15
Prof. Dr. Görmez'den itiraz

Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi Sohbetlerinde Serdar Tuncer’in konuğu oldu.

“ZALİMLERİN ZULMÜNE FETVA VERECEK ALİMLER BULMASI KALBİMİZİ KANATIYOR”

Tuncer’in sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Görmez, İslam dünyasında alimlerin rehberliklerini kaybetmesi, zalimlerin kendi zulmüne aracı kılacağı fetva verecek insanlar bulması ve yıllarca bütün dünyada Müslümanların kitaplarıyla beslendiği alimlerin de bu tür hareketlere destek vermesinin kalbini kanattığını vurguladı.

Dünyadan bazı İslam alimlerinin BAE’ne götürüldüğünü anlatan Prof. Dr. Görmez, Meclis-i Hükema-i  Müslimin diye bir heyet kurulduğunu belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yapının ilk daveti Papa’ya yaptığını hatırlattı.

“İSRAİL’İN BÜTÜN ZULÜMLERİNİ ONAYLAMA MANASINDAKİ FETVA KABUL EDİLİR DEĞİL”

Papa’ya bir stadyumda ayin yaptırıldığına dikkati çeken Prof. Dr. Görmez, bu ekibin farklı yerlerde de başka yanlışlar yapmaya devam ettiğini kaydetti.

Prof. Dr. Görmez, İsrail’in bütün zulümlerini onaylama, tanıma manasındaki son karara da 16-17 kişilik bu ilim heyetinin fetva verdiğini belirterek, “Tabi ki kabul edilebilecek bir şey değildir” şeklinde konuştu.


“MÜSLÜMAN TOPLULUKLARA REHBERLİK EDEMEYEN ALİMİN HESABI AĞIR OLACAKTIR”

Hazret-i Ömer’in Müslümanların nasıl yıkılabileceğini yüzyıllar önce açık bir şekilde tarif ettiğini ve bunun halen geçerli olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Görmez şöyle devam etti:

“Kuran’ın ayetleri ve Allah Resulü’nün hadisleri tahrif edilmiştir. Yani o metni biliyorum, okudum çok da üzüldüm, hakikaten tabi ki kabul edilebilecek bir şey değildir. Hz. Ömer’in sözü devam ediyor. Birincisi Zellet’ül ulema, ikincisi cidal-ül münafık-i fi el kitabe münafıkların kitabı bir tartışma malzemesine dönüştürmesi, üçüncüsü de idarecilerin adaletsizliği yani ümera ulema ve arada kitabı kullanan insanlar… Hz. Ömer’in basiretiyle ortaya koyduğu çok güzel bir tespittir bu. Bugün de işte İslam dünyasında bilhassa Arap baharından sonra alimler ilim adamları üzülerek belirteyim Müslüman topluluklara rehberlik yapamadılar hesapları büyük olacaktır ağır olacaktır.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/85358/prof-dr-gormezden-itiraz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.