Ankara'nın tarihi mekanında çalışmalar sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 bin yıllık Roma Tiyatrosu'nun restore çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Ankara Masası
|
08 Temmuz 2021, Perşembe - 21:52
Ankara'nın tarihi mekanında çalışmalar sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın köklü geçmişini korumak ve kültürel mirasına sahip çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi kapsamında 2 bin yıllık Ankara Roma Tiyatrosu'nu orijinal dokusuna zarar vermeden restore ederek, Cumhuriyetin 100. yılında Başkent turizmine kazandırmak için çalışmalar hız kesmiyor.

Kültür Bakanlığı ile anlaşma

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş çalışmalarla ilgili "2 bin yıllık bir eser ‘Roma Tiyatrosu’ önemli bir eser. Tiyatronun tamamı 5 bin kişilik. Maalesef şu anda elimizde kalan oturma alanlarını düzenlediğimizde yaklaşık bin 500 kişilik bir tiyatromuz olacak. 2 bin yıllık geçmişi olan bir tiyatromuz olacak. Kültür Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokolde de burada sende 4 kez konser verilecek. Cumhuriyet’in 100. Yılında da konserle bu alanımızı taçlandıralım istiyoruz." diye konuştu.

"Ankara'nın en önemli mirası"

Müze A.Ş Proje Müdürü Sanem Yalım da "Ankara Roma Tiyatrosu, Ankara’nın en önemli tarihi mirası. Belediyemiz tarafından yaptırılan uluslararası bir kültür mirasını kendi nesillerimize doğru bir şekilde aktarmak en büyük amacımız bu. Güvenlik 24 saat kamera çekimleri ile sağlandığı gibi 2 sene sonra 20 dakikalık animasyon haline getirilip, tüm süreç kamuya arz edilecek."dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/877976/ankaranin-tarihi-mekaninda-calismalar-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.