İtalya'dan eşi benzeri olmayan bir uygulama

İtalya, Calabria'da nüfus artırmak amacıyla bölgeye taşınanlara 33 bin dolar ödeme yapacak.
Zeliha Demirci
|
12 Temmuz 2021, Pazartesi - 10:41
İtalya'dan eşi benzeri olmayan bir uygulama

Dünyanın dikkatini 1 Euro'luk evleriyle çeken İtalya, bu kez ilginç bir uygulamayı yürürlüğe koyuyor. İtalya, toplam 2 bin nüfusa sahip Calabria bölgesinde yaşamaya karar veren kişilere 33 bin dolar (28 bin Euro) ödeneceği duyuruldu. Ancak  uygulama kapsamında bazı kurallar bulunuyor. 

Uygulamada, başvuran kişilerin en fazla 40 yaşında olması ve oturma iznini alması aranan başlıca şartlardan.  Ayrıca taşınan kişilerin parayı almaları için bölgede küçük bir işletme kurmaları, şartlar kabul edilirlerse 90 gün içinde de taşınmaları gerekiyor.

Teklifin gençleri ve çalışmaya hevesli Y kuşağını çekeceği umulurken, CNN'e konuşan bölgesel meclis üyesi Gianluca Gallo, "Calabria kasabalarının yüzde 75’inden fazlasında şu anda nüfus 5 binden az. Amaç yerel ekonomiyi canlandırmak ve küçük ölçekli topluluklara yeni bir soluk getirmek. İş talebinin arzı karşılamasını istiyoruz" dedi.

Gallo kuralları şöyle açıkladı: "Teknik ayrıntıları, desteklerin aylık miktarını, süresini ve ayrıca 3 bine kadar sakini olan biraz daha büyük köyleri de dahil edip etmeyeceğimizi henüz kararlaştırmadık. Şimdiye kadar köylerden büyük bir ilgi gördük ve umarım, bu ilk plan işe yararsa önümüzdeki yıllarda daha fazlasının gelmesi muhtemel."

Altomonte Belediye Başkanı Gianpietro Coppola ise bunun küçük toplulukları canlandırmak için, son zamanlarda manşetlere çıkan 1 Euro'luk ev satışlarından daha hedefli bir yaklaşım olduğunu belirtti.

"Bunun bir sosyal deney olmasını istiyoruz" diyen Coppola, "İnsanları bölgede yaşamaya çekin, ortamların tadını çıkarın, konferans salonları ve manastırlar gibi kullanılmayan şehir yerlerini yüksek hızlı internet ile donatın. İtalya’nın güneyini yenilemenin en iyi yolları." dedi.

700 bin Euro kaynak ayrıldı

Aktif ikamet geliri projesinin önümüzdeki birkaç hafta içinde çevrimiçi olarak başlatılması bekleniyor. Bölge aylardır proje üzerinde çalışıyor ve şimdiden 700 bin Euro üstünde kaynak ayrılmış durumda.

http://www.ankaramasasi.com/haber/885156/italyadan-esi-benzeri-olmayan-bir-uygulama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.