'Altın Bereketlendirme' dolandırıcıları yakalandı

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere farklı illerde 'Altın Bereketlendirme’ dolandırıcılığı ve çeşitli suçlara karışan 3 kadın Gaziosmanpaşa'da yakalandı.
Ankara Masası
|
21 Temmuz 2021, Çarşamba - 10:04
'Altın Bereketlendirme' dolandırıcıları yakalandı

Ankara ve İstanbul'da artan dolandırıcılık olaylarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti.

Dolandırıcılık olaylarına karıştığı belirlenen 3 şüpheli kadının  Sarıgöl Mahallesi’nde olduğunun tespit edilmesinin ardından Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışma başlattı. Bölgede çalışma yapan ekipler, Türkan G., Arzu G. ve Candeğer G.’yi yakalayarak gözaltına aldı.

Şüphelilerin üst aramasında bir miktar bilezik, altın ve nakit para bulundu.

Dolandırılan kadın tarafından tespit edilen şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Altınları katlayacaklarını söylediler

İddiaya göre; başlarını örterek daha önceden tespit ettikleri evlere gelen dolandırıcılar, “Altın Bereketlendirme” yöntemiyle ziynet eşyalarını arttıracaklarını söyleyip, bu şekilde mağdurların evlerine giriyordu. Evin içerisinde dualar okuyan şüpheliler, el çabukluğu gibi yöntemlerle altın ve paraları çalarak olay yerinden uzaklaşıyordu.

Onlarca suçtan aranmaları vardı

Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan kadın şüphelilerin birer suç makinesi olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin dolandırıcılık, evden hırsızlık, güveni kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık, yankesicilik ve yağma suçlarından aranması olduğu belirlendi. Ayrıca şüphelilerin Ankara’nın Çankaya ilçesi ve İstanbul’un Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Güngören, Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler, Eyüpsultan ve Esenler ilçelerinde suça karıştığı öğrenildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/900304/altin-bereketlendirme-dolandiricilari-yakalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.