WhatsApp kriz geçirten soruna çözüm getirmeyi başardı

WhatsApp en popüler ücretsiz mesajlaşma uygulaması olsa da bu sorunsuz çalıştığı anlamına gelmiyor. Yöneticiler uzun süredir çözüm üretilmeyen fotoğraf sorununa sonunda çözüm üretmeye karar verdiler.
Samet Dirican
|
27 Temmuz 2021, Salı - 10:04
WhatsApp kriz geçirten soruna çözüm getirmeyi başardı

WhatsApp gönderilen fotoğrafların kalitesini düşürdüğü için bu alanda yerini Telegram'a kaptırmıştı. Yüksek çözünürlük fotoğrafların başka bir kişiye gönderilmesi sırasında düşen kalitesi WhatsApp kullanıcılarını çileden çıkarmıştı. Öyle ki bu sorunu aşmak isteyen kullanıcılar en büyük rakiplerden Telegram'ı bu yönüyle daha başarılı buluyordu.

3 farklı medya gönderme seçeneği

WhatsApp son güncelleme ile fotoğraf gönderirken düşen çözünürlük sorununa nihayet bir çözüm getirdi.

WhatsApp, kullanıcıların farklı kalitede fotoğraflar göndermesi için adım attı. Buna göre, WhatsApp'a yüklenecek medyanın kalitesine karar verebileceksiniz. WhatsApp bunun için 3 farklı seçenek sunuyor.

WhatsApp'ın "Medya Yükleme Kalitesi" seçeneğinde yukarıda bahsettiğimiz 3 seçenek yer alacak. Bu seçenekler; "Otomatik", "En İyi Kalite" ve "Veri Tasarrufu" olarak sıralanacak.

En İyi Kalite, fotoğrafların orijinal kalitede gönderildiği anlamına gelmese de, fotoğrafları daha az sıkıştıracak ve orijinal kalitenin yaklaşık yüzde 80'ini koruyacak. Veri Tasarrufu ise adı üzerinde, fotoğrafları daha fazla sıkıştıracak ve internet kullanımınızın kısıtlı olduğu durumlarda oldukça kullanışlı olacak.

WhatsApp, farklı kalite seçeneklerini belirli beta test kullanıcıları için kullanıma sundu. WhatsApp Ayarları > Saklama Alanı ve Veri bölümünde "Medya Yükleme Kalitesi" adlı yeni bir seçenek görürseniz, bu özelliğin sizin için de kullanılabilir olduğunu anlayabilirsiniz. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/908416/whatsapp-kriz-gecirten-soruna-cozum-getirmeyi-basardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.