Mansur Yavaş'tan Melih Gökçek'e: Versene cipi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyeye ait bir cipin Melih Gökçek’de olduğunu belirterek, “Belediyenin mallarından elinizi çekin artık. Cipi de vermiyor hâlâ onda. Niye vermiyorsun kardeşim belediyenin malını? Artık ailece belediyenin mallarından elinizi çekin." dedi.
Ankara Masası
|
25 Ağustos 2021, Çarşamba - 14:08
Mansur Yavaş'tan Melih Gökçek'e: Versene cipi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı'nın canlı yayın konuğu oldu. 

Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in Onursal Başkanı olduğu SOS Vakfı’na düşük ücretlerle kiralanan ABB’ye ait depoya yönelik iddialar hakkında konuşan Yavaş, bir yıllığına verilen sürenin bitmesi ardından kaymakamlığın tahliye için görevlendirme yaptığını anlattı. 

"Kocası karısına orayı kiraya vermiş"

Tahliye için kararlaştırılan günde belediye ekiplerinin kaymakamlık görevlisiyle birlikte depoya gittiğini belirten Yavaş, "İçerde bir kısmı tarihi nitelikteki eşya ve koli görüyorlar. 15 kamyon oldu hala boşaltamadılar. Bir bakıyorlar ki, çoğu Sayın Melih Gökçek'in şahsi eşyası. Baktığımız zaman, kocası karısına orayı kiraya vermiş pozisyonu oluyor. Eşyalar Gökçek'in kişisel eşyaları." dedi. 

"Yürütmeyi durdurma kararı çıktı"

Daha sonra kendisini arayan kaymakamın tahliye işlemini sabaha bırakılmasını istediğini aktaran Yavaş,  "‘Bizim Sayın Gökçek'in eşyalarıyla bir işimiz yok, bize yer lazım, süresi bitmiş, o zaman sabaha olsun' dedim. Sayın Kaymakam sabah olduğunda, ‘Pazartesi yapalım' diye yazı yazmış. ‘Herhalde elemanı yok' dedim. Cuma akşam yürütmeyi durdurma kararı çıktı." dedi. 

Yavaş şu şekilde konuştu:

" Kaymakam bey bize faksladı ‘Aman boşaltmayın' diye. Yer Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin. Bir kaymakam burada belediyenin yerini tutması lazım. Beni oyalamak suretiyle yürütmeyi durdurma kararı almasının yolunu açtı. Bir sürü orada gereksiz tartışma oldu. Şimdi mahkemeye verildi. Mahkeme ‘Sizin bunları tahliye etmeniz gerekiyor' dedi."

"Belediyenin mallarından elinizi çekin"

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir cipin de hala Melih Gökçek’de olduğunu belirterek, “Belediyenin mallarından elinizi çekin artık. Cipi de vermiyor hâlâ onda. Niye vermiyorsun kardeşim belediyenin malını? Artık ailece belediyenin mallarından elinizi çekin. Bu mallar sizin babanızın malı değil. Halen bize teslim edilmedi. Bu cip, belediyenin cipi” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/971266/mansur-yavastan-melih-gokceke-versene-cipi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.