Abdullah Çiftçi Türkiye için dönüm noktasını açıkladı

Stratejist Abdullah Çiftçi, Türkiye’nin enerji kaynağını arama çalışmalarındaki dönüm noktasının 15 Temmuz olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
21 Ağustos 2020, Cuma - 23:05
Abdullah Çiftçi Türkiye için dönüm noktasını açıkladı

Ünlü Stratejist Abdullah Çiftçi, CNN’de yayınlanan Akıl Çemberi programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çiftçi, Karadeniz’de bulunan tarihi kaynağa ulaştıran ilk adımın 15 Temmuz’dan sonra atıldığını söyledi.

TÜRKİYE NEFES ALMAYA BAŞLADI

FETÖ darbesinden sonra belli unsurların temizlendiğini belirten Çiftçi “Belli ki üç adet araştırma üç adet sismik araştırma gemimizle bu işe eğiliyoruz son dönemde . Enerji politikasını ne zaman değiştirdi Türkiye, yeni bir politika belirledi, FETÖ darbesinden sonra. Yani içerideki belli unsur temizlendi, Türkiye nefes almaya başladı. Ve yeni bir dış politika stratejisiyle hareket etti.” diye konuştu.

GELECEK YATIRIMLARI ETKİLER

Türkiye’nin Avrasya’da alan doldurmaya çalıştığını söyleyen Çiftçi“Bu olayın Türkiye’ye getirdiği 10 milyar değerin yanında çarpan etkileri var. Algısı çok çok önemli. Yeryüzünde savaşın nedenleri ham madde petrol. Şimdi Trump’n güvenlik stratejisi 21. YY’da lider bir ülke olacağız diyor. Yeni yükselen ülkelerin olacağını kendileri kabul ediyor. Sayıın Cumhurbaşkanı’nın ifade ettiği eksen değişikliği oldukça anlamlı ve manidar. Neden? Çünkü Kovid’le beraber özellikle batı seslendirilen bu kış ciddi anlamda sıkıntıya girecek, Amerika ve Avrupa. Öyle görünüyor. Fransa’nın 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Avrasya’daki hakimiyeti kayboluyor. Yavaş yavaş çekiliyor bir çok yerde bunlar göreceğiz. Amerika’nın belli bir politikası var. Türkiye alan doldurmaya çalışıyor. Bu neden Türkiye’nin enerji güvenliği kendiliğine yeterliliği dışarıdan Türkiye’ye gelecek yatırımları etkiler.  Özellikle Avrasya’da yatırımcılar önümüzdeki dönemde Avrupa ve Amerika’ya çekince koyacaktır. Dolayısıyla Türkiye’nin enerjide kendi kendi yetiyor noktasına gelmesi cari açığı ciddi anlamda azaltacak. Türkiye’nin cari açığı hemen hemen enerji giderine denk. Yani cari açık azaldığında vergi azalır, yatırım artar Türk milletine faydalı” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/97420/abdullah-ciftci-turkiye-icin-donum-noktasini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.