Fenerbahçe Berisha'yı açıkladı

Fenerbahçe Kulübü, Alman futbolcu Mergim Berisha'yı transfer ettiğini açıkladı.
Ankara Masası
|
02 Eylül 2021, Perşembe - 19:32
Fenerbahçe Berisha'yı açıkladı

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımından Alman forvet Mergim Berisha'yı bonservisiyle 4 yıllığına renklerine bağladı. Berisha'ya sarı-lacivert çubuklumuzla başarılar ve şampiyonluklar diliyoruz. Fenerbahçe'ye hoş geldin Mergim Berisha." ifadeleri kullanıldı.

Berisha kimdir?

11 Mayıs 1998 yılında Almanya'nın Berchtesgaden şehrinde dünyaya gelen Mergim Berisha, futbola Red Bull Salzburg altyapısında başladı. Avusturya ekibinin alt yaş gruplarında forma giydikten sonra profesyonel sözleşmeye imza atan Berisha, 2016'da tecrübe kazanması için Liefering'e kiralandı. 

1 sezonluk macerası sonrası Salzburg'a dönen 1.88'lik forvet, Ağustos 2017'de bir başka Avusturya ekibi LASK'ın yolunu tuttu. LASK'ta çıktığı 20 maçta 6 gol, 5 asistle oynayan genç forvet, bir sonraki yıl ise Almanya'nın yolunu tuttu. Magdeburg'da 5 maçta süre alan ve skor katkısı yapamayan Alman oyuncunun son kiralık serüveni Altach ile gerçekleşti. Bericha, 17 gol, 2 asistlik Liefering macerasının ardından en başarılı dönemini Altach'ta geçirdi ve 34 maçta 16 gol, 10 asistle oynadı.

Ocak 2020'de döndüğü Salzburg'ta özellikle Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerle adından söz ettiren yıldız forvetin güncel piyasa değeri 10 milyon Euro. Red Bull Salzburg formasıyla çıktığı 58 maçta 24 gol, 15 asistle oynayan Berisha, Avusturya ekibinde 3 lig, 3 kupa şampiyonluğu yaşadı. 23 yaşındaki oyuncu, Almanya U21 Takımı ile Avrupa Şampiyonluğu zaferi de elde etti.

Kaynak: Fotomaç

http://www.ankaramasasi.com/haber/988440/fenerbahce-berishayi-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.