Pursaklar'da ikinci ‘‘Purbal’’ hasadı heyecanı yaşandı

Pursaklar Belediyesi, marka değerini ve üretimini artırmayı hedeflediği Geven balının ikinci hasadını gerçekleştirdi.
Zeliha Demirci
|
08 Eylül 2021, Çarşamba - 15:26
Pursaklar'da ikinci ‘‘Purbal’’ hasadı heyecanı yaşandı

Sirkeli Mahallesi’nde doğal yöntemlerle üretilen balın markalaşması ve kalitesinin artırılması amacıyla Pursaklar Belediyesi tarafından üretilen Geven balının ikinci hasadı gerçekleştirildi. Başkan Ertuğrul Çetin önderliğinde Pursaklar Belediyesi, ilçe genelinde Purbal’ı tanınır hale getirerek üretimini teşvik etmeyi amaçlıyor. 

Yüzde yüz doğal, yoğun aromalı Geven balının ikinci hasadını gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, "Sirkeli Mahallemizde üretimine başladığımız Geven balının 2.ci hasadını yaptık. Bölgenin temiz havası ve çiçek çeşitliliği kaliteyi artırıyor. Ürettiğimiz balları ilçemizde yaşayan yetim ve muhtaç ailelere dağıtacağız. Arı gibi çalışmaya üretmeye ve üreteni de desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Geven balının Faydaları

Soğuk algınlığı ve grip, enfeksiyon, kronik yorgunluk ve astıma şifa sağlamaktadır. Kalp rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları, mide ülserleri gibi rahatsızlıklara  şifa sağlar.  Çeşitli alerji ve yaralara şifa sağlar. Genel hazım sorunlarını da giderir. Kemoterapi nedeni ile ortaya çıkan iştahsızlığı da ortadan kaldırmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/997567/pursaklarda-ikinci-purbal-hasadi-heyecani-yasandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.