Ankara Sanayi Odasından yeni hamle

Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından, kadın girişimcilerin birbiri ile bağlantı kurmasına imkan sağlayacak W-COOP mobil uygulamasının için işbirliği protokolü imzalandı.
Samet Dirican
|
20 Eylül 2021, Pazartesi - 10:48
Ankara Sanayi Odasından yeni hamle

Kadın Girişimcileri Buluşturan Uygulama Ankara Sanayi Odası tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) ve Çankaya Üniversitesi arasında, kadın girişimcilerin birbiri ile bağlantı kurmasına imkan sağlayacak W-COOP mobil uygulamasının hayata geçirilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Yapımı süren W-COOP Mobil uygulamada şirket bilgileri, faaliyet alanları, ihtiyaç ve talepleri, duyurular, etkinlik takvimi ve birbirleri ile çevrimiçi görüşmeler yapabilecekleri özellikler yer alacak. Uygulama ilk olarak Ankara'da yaşayan kadın girişimcilerin kullanımına sunulacak, kısa bir süre içinde de tüm Türkiye'deki kadın girişimci kurulları üyeleri tarafından kullanılabilecek.

Mobil uygulamanın yazılımı ise TOBB ETÜ ve Çankaya Üniversitesi Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği öğrencileri tarafından gerçekleştirilecek. Bu konudaki İşbirliği protokolü ASO Başkanı Nurettin Özdebir, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Çankaya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Geçim ve TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Belma Yılmazyiğit tarafından ASO'da imzalandı. İmza törenine yazılımı gerçekleştirecek olan öğrenciler de katıldı.

Protokol öncesinde konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, bir kitabı ezberlemenin ya da sınavda iyi bir not almanın önemli olmadığını, asıl önemli olanın öğrencinin bildikleriyle ne yapabildiği olduğunu söyledi. Tüm dünyada aynı eğitimi alan milyonlarla gencin bulunduğuna dikkati çeken Özdebir," Sınırlar kalktı. Artık dünya, ticaret açısından kocaman bir Pazar haline geldi. Bu pazarda olabilmek için farklı olabilmek lazım. Ben sizler özellikle tebrik ediyorum. Öğrenci kardeşlerim, bildikleriyle ortaya bir eser koyacaklar. İnşallah daha başka yerlerde de bu başarıyı göstereceklerdir" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1012735/ankara-sanayi-odasindan-yeni-hamle
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.