ABD'de hamilelere acil aşı olma çağrısı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), hamile olan, yakın zamanda doğum yapan, hamile kalmaya çalışan ya da yakında gebe kalabilecek herkesin koronavirüs aşısı olması için acil bir duyuru yayımladı.
Ankara Masası
|
30 Eylül 2021, Perşembe - 00:08
ABD'de hamilelere acil aşı olma çağrısı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), acil bir uyarı metni yayımladı.

Metinde sağlık yetkililerinin aşı konusunda hamileleri bilgilendirmesi çağrısında bulunurken, koronavirüs aşılarının hamileler ve bebekler için faydalarının, risklerden daha yüksek olduğuna vurgu yapıldı.

"Aşı olmalarını tavsiye ediyoruz"

CDC Direktörü Rochelle P. Walensky, "Hem özel hem de stresli bir dönem olabilen hamilelikte pandemi aileler için bir endişe kaynağı oldu. Hamilelerin veya hamile kalmayı düşünenlerin, kendi ve bebeklerinin sağlığını korumak için Kovid-19 aşıları hakkında doktorlarıyla konuşmalarını şiddetle tavsiye ediyorum." ifadesini kullandı.

Kökene aşı oranları

CDC, ABD’deki hamilelerin yalnızca yüzde 31’inin aşı olduğuna dikkati çekerken, aşılananlar arasında etnik köken bakımından farklılıklar dikkati çekti.

Kurumun yayınladığı verilere göre hamileyken en çok aşı olan kesim yüzde 45,7 ile Asya kökenliler iken bu oran siyahlarda yalnızca yüzde 15,6 oldu.

Hamilelerde risk büyük

CDC'nin açıklamasında, Kovid-19 semptomları gösteren hamilelerin, diğerlerine göre yoğun bakım riskinin iki kat, ölüm riskininse yüzde 70 yüksek olduğu belirtilirken Kovid-19’un erken doğum ve ölü doğum gibi kompikasyonlara yol açabileceği de vurgulandı.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1030912/abdde-hamilelere-acil-asi-olma-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.