Konya'da hastane çalışanlarına ve polise saldırı

Konya’nın Karapınar ilçesinde iki grup arasında çıkan kavga sonrası polis ekipleri tarafından sağlık kontrolüne götürülen şüphelilerin yakınları sağlık ve polis ekiplerine saldırdı.
IHA-20211006AW435100
|
06 Ekim 2021, Çarşamba - 14:39
Konya'da hastane çalışanlarına ve polise saldırı

Karapınar ilçesine bağlı Hankapı Mahallesinde bulunan bir eğlence mekanının çıkışında alkollü Y. D., O. D. ve T. M. isimli şahıslar ile F. G., H. G. ve M. A. Ö. arasında kavga çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve mahalle bekçisi sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, çıkan kavgayı güçlükle ayırdı. İçlerinde yaralılar da bulunan iki tarafın birbirlerinden şikâyetçi olması üzerine polis ekipleri, şüphelileri sağlık işlemleri için Karapınar Devlet Hastanesine götürdü. Olayın taraflarından 1.79 promil alkollü olduğu tespit edilen M.A.Ö., işlemleri esnasında hastane içerisinde taşkınlık yaparak polis ekiplerine hakaret etti.  Kontrolü sırasında sağlık çalışanlarına zorluk çıkararak müdahale eden polis ekiplerine küfürler savuran şahıs, ekipler tarafından sakin olması ve tedavisine devam edilmesi konusunda birçok kez uyarıldı.

Üç polis memuru ve iki bekçi yaralandı

M.A.Ö’nün yakınları olduğu öğrenilen ve yüksek promilde alkol aldıkları tespit edilen A.Ö., ve Z. Ö. de olayı duyarak hastaneye geldi. Görevli sağlık çalışanlarına hakaret ederek polisleri tehdit eden iki kişi ortalığı birbirine kattı. Şahıslar takviye ekip çağrılarak güçlükle etkisiz hale getirildi. Olayda  3 polis memurundan 1’ine 5 gün ve 2 çarşı mahalle bekçisinden 1’ine 3 gün iş göremez raporu verildi.

Polisin kendisini darp ettiğini iddia etti

Şahsın yakınlarından gözaltına alınmak istemeyen A. Ö. ise polislere hakaret ve küfürler ederek hastanedeki tıbbi cihazlara tekme atıp zarar verdi. Şüpheli şahıs polislerin kafasını duvarlara ve kapıya vurarak kendisini darp ettiğini iddia etti. 

 Olayla ilgili araştırma devam ediyor.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1044076/konyada-hastane-calisanlarina-ve-polise-saldiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.