Altındağ'da 98. yıla özel seymenli kutlama

Altındağ Belediyesi, Ankara'nın Başkent Oluşunun 98. yılını 'Seymenler' ekibi ile kutladı.
Ankara Masası
|
13 Ekim 2021, Çarşamba - 17:45
Altındağ'da 98. yıla özel seymenli kutlama

Ankara'nın Başkent Oluşunun 98'inci yılı Altındağ'da büyük bir coşkuyla kutlandı. Altındağ Belediyesi ve Ankara Seymenler Kulübü Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, Ankara’nın simgesi “Seymenler” Başkentliler ile buluştu.

Hamamönü’nde bulunan saat kulesi meydanında gerçekleştirilen etkinliğe, vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. "Ankara’nın yiğitleri", 98’inci yıla özel Başkentliler'e unutulmaz anlar yaşattı.

"Seymensiz bir Ankara düşünülemez"

Seymenliğin Ankaralılar için “yiğitlik” ve “efelik” sembolü olduğunu söyleyen Altındağ Başkan Asım Balcı, "Bu anlamlı günde, Ankara’nın efeleri Ankaralılarla buluşmasa olmazdı… Seymenler Ankara'mızın sembolü, mertlik, cömertlik ve bilgeliğin timsalidir. Zor günde vatan için gözünü kırpmadan can veren, vatanına sahip çıkan, 27 Aralık 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ü Dikmen sırtlarında karşılayan yiğitler topluluğudur. Bu güzel günde, Ankara’nın kalbi Altındağ’da, Ankara'mızın tarihi şehir merkezi olan Hamamönü’nde, seymenlerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Onlarsız bir Ankara düşünülemez” dedi.

Başkan Balcı, "Kahramanlık ve vatan sevgisinin her noktasına işlediği güzel başkentimizin 98’inci yılı kutlu olsun. Cumhuriyetimiz ve başkentimiz daima var olsun inşallah..." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1055373/altindagda-98-yila-ozel-seymenli-kutlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.