Zeynep Yıldız'dan birlik olma çağrısı

Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını isteyen büyükelçilere ortak tepki gösterilmesi çağrısında bulundu.
Ankara Masası
|
24 Ekim 2021, Pazar - 11:01
Zeynep Yıldız'dan birlik olma çağrısı

Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız sosyal medya hesabından, ABD başta olmak üzere 10 büyükelçiliğin yaptığı açıklamayla Gezi olaylarından sonra tutuklanan Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını taleplerine tepki gösterdi.

Açıklamanın yargıya müdahale olduğunu belirten Yıldız "Büyükelçilerin ülkemiz siyasetinin, ülkemiz yargısına müdahale talep etmesini herhangi bir şartta normal karşılayabilen biri var mı? Durum tespitini bulandırmadan, net yapalım: Büyükelçiler yargımıza müdahale edemez, siyasetin yargıya müdahalesini talep edemez!" ifadelerini kullandı.

Yıldız elçilerin açıklamalarına ortak tepki gösterilmesi gerektiğini vurgularken "Görevinin gereğini yerine getirmekten çok mesuliyet alanının hududunu aşan yaklaşımlar pek ala “istenmez”. Ülkecek bir arada durmamız gereken bir mesele bu." diye yazdı.

Ne olmuştu?

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçiliklerinin imzasıyla ortak bir açıklama yapılarak, Gezi olaylarının sonra gözaltına alınan ve 4 yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala'nın serbest bırakılması istenmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1075382/zeynep-yildizdan-birlik-olma-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.