Akşener,"Cesaretin sembolüyüm dedim esaretin sembolü oldun"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, İl başkanlığına düzenlenen saldırı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.
Onur Çetinkaya
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 10:59
Akşener,"Cesaretin sembolüyüm dedim esaretin sembolü oldun"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener gündeme dair konuları değerlendirdi. 

"Bizi bu kurşun mu durduracak"

İstanbul İl başkanlığına yapılan saldırıya ilişkin konuşan İYİ Parti Genel Başkanı, Erdoğan ile yaşadığı diyaloğu  anımsatarak, " Neymiş kiminle uğraşacağımı bilecekmiş. Bir aslan miyav dedi minik kedi kükredi. Recep Bey sen hiç merak etme ben kiminle uğraşacağımı çok iyi bilirim." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Akşener, "Bir saldırı yapıldı. Recep Bey ve arkadaşları bize kızdılar. Neymiş inşaat bekçisi bir vatandaşımız hırsız kovalıyormuş, ne hikmetse İYİ Parti'ye gelmiş fotoğrafa 20 cm sekmiş." dedi.

Elindeki mermileri yere fırlatan Akşener, saldırı ve sonrasında yaşananlara tepkisini sürdürdü. 

Akşener," Recep Bey çıkmış bir de bana kırılmış. Utanmasan mermiye saldırdı diye parti binamızı tutuklayacaksın. Bir de benden özür bekleyeceksin. Hadi oradan hadi! Biz buralara çiçek bahçelerinden gelmedik" dedi. 

Bunca zorluğu aştıktan sonra bu kurşun mu bize dur diyecek diyen Aşkener, "Sinan Ateş durdu mu? Her şeye direndikten sonra bizi bu kurşun mu durduracak? Ömer Halisdemir durdu mu? Şimdi bizi bu kurşun mu sindirecek? Özgecanlar, Şuleler, Cerenler sindi mi, bunca tuzağı bozduktan sonra şimdi bizi bu kurşun mu öldürcek? Gaffar Okkanlar, Uğur Mumcular öldü mü, bunca hainliğin üstesinden geldikten sonra şimdi bizi Milli Misakımızdan bu kurşun mu vazgeçirecek? Eren Bülbüller, Yasin Börüler, Konca Kurişler vazgeçti mi, şimdi bize bu kurşuna adres verenler mi ayıracak? Hilalle yıldız hiç ayrıldı mı? Sizlerden bir söz istiyorum. Kıvılcumdan bir ateş olacaksınız, tüm tehdit ve iftiralara direnceksiniz, tüm merilere göğüs gerip milletimize güneş olacaksınız söz mü?" ifadelerini kullandı. 

"Bozuk plak misali kendilerini tekrara başladılar"

14 Mayıs'ta oy kullanırken çok kritik bir seçim yapılacağını dile getiren Akşener, "Kim Jong'un uzun boylu ikiziyle demokrasi arasında seçim yapacaksınız.  Giderayak bu iktidarın bize ne verecek bir şeyi ne söyleyecek sözü kalmadı. Bozuk plak misali kendisini tekrara başladılar. Recep Bey, 'Yeni dönem başlatıyoruz, bunun adı şahlanış dönemidir' dedi. Sen daha dün şahlanıyoruz demiyor muydun? 2018, 2020'de şahlanıyoruz demiyor muydun? Bu memleket senin şahlanamayışına mecbur mu? Türkiye senin beceriksizliğine tahammül etmeye mecbur mu?"

"Cesaretin sembolüyüm dedim esaretin sembolü oldun"

Ankara'da suikast sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin konuşmalarına yineleyen Akşener,Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. 

Akşener," Neydin ne oldun Recep Bey. Cesaretin sembolüyüm diye geldin, esaretin sembolü oldun. Milletin adamıyım dedin, mafyaların kuklası oldun. Nereden nereye değil mi Recep Bey. Görüyorum ki sen de Ayşe Ateş'e verilen sözü tutacak yüz yok. Katillerden hesap soracak cesaret ise hiç yok." diye konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077693/aksenercesaretin-semboluyum-dedim-esaretin-sembolu-oldun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.