Faik Öztrak'ın Türkkan açıklamalarına Ak Parti'den tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Lütfü Türkkan'ın şehit ağabeyine küfür etmesiyle ilgili 'provokasyon' açıklamasında bulunmasını 'Saygısızlık' ifadeleriyle eleştirdi.
Ankara Masası
|
08 Kasım 2021, Pazartesi - 18:52
Faik Öztrak'ın Türkkan açıklamalarına Ak Parti'den tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak'ın İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit ağabeyine ettiği küfürle ilgili videolu bir mesaj yayınladı.

Muhammet Emin Akbaşoğlu, Öztrak'ın ifadelerini 'saygısızlık' olarak adlandırırken "Lütfü Türkkan’ın kendisi bana provokasyon yapıldı demişti önce, daha sonra görüntüler ortaya çıkınca kendisinin küfür ettiğini, herhangi bir provokasyon olmadığını kabul etmek zorunda kaldı. Ve onun içinde istifa etti. Ancak görülüyor ki CHP Sözcüsü Sayın Faik Öztrak hala ilk anda kalmış. Provokasyondan bahsederek Lütfü Türkkan’ın avukatlığını yaparak bu rezilliği savunma saygısızlığında bulundu." ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söyledikleri de akıllarda"

"Bu işte ağır bir provokasyon olduğu açık." diyen Öztrak, "Bu hayatın olağan akışına uyan bir durum değil. Daha önce Rize'de Akşener'e yönelik gerçekleşen provokasyon akıllarda. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söyledikleri de akıllarda. Şehit cenazesinde sayın genel başkanımıza yapılan linç girişimini Erdoğan'ın grubunda nasıl seyrettirdiği de akıllarda. Anlaşılan Erdoğan milletin sorunlarına çözüm üretemedikçe bu tür yöntemlere daha sık başvuracak. Hepimiz bu tür provokasyonlara karşı çok daha dikkatli olması gerek. Konuyla ilgili süreç İYİ Parti'de yürümektedir. Kendilerinin takdirleri ile gerekenler yapılmaktadır. Ancak şunu sormak istiyorum; provokasyonla ilgili Cumhuriyet savcıları soruşturma açmış mıdır? Aynı provokasyon Erdoğan'a karşı yapılsa ne olurdu? Şimdi dört koldan istifa diye bağırıyorlar. İnsan merak ediyor. Erdoğan, terörist başına "sayın", şehitlerimize "kelle", şehit babasına "karakteri bozuk" derken kendisini eleştiren şehit anasını hapisle yargılatırken neden bu duyarlılığı görmedik." şeklinde konuşmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1109019/faik-oztrakin-turkkan-aciklamalarina-ak-partiden-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.