Mansur Yavaş'tan Ankaralılara güzel haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, toplu taşımaya zam yapılmayacağını açıkladı.
Ankara Masası
|
08 Kasım 2021, Pazartesi - 20:31
Mansur Yavaş'tan Ankaralılara güzel haber

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ABB Meclisi'nde müjdeli bir haberi duyurdu.

Başkan Yavaş, toplu taşıma araçlarına zam yapılmayacağını duyurdu.

Ankara trafiğindeki son dönemdeki artışla ilgili açıklamalarda bulunan Yavaş "Biz pandemi nedeniyle mümkün olduğu kadar az yolcu alıyoruz. Dolayısıyla otobüslerimizin zararı artıyor. Trafik yoğunluğu Ankara’da, İstanbul’da bütün şehirlerde arttı. Nedeni ise hiç kimse toplu taşımaya binmek istemiyor. Adeta şöyle bir görüntü var, sanki mecbüri olmazsa hiç kimse otobüse binmeyecek, arabayla gelecek gibi bir görüntü var. Yani arabası olmayanlar biniyor gibi bir görüntü var trafik çoğunluğuna bakarsanız." dedi.

"Ağır zamlara ezdirmeyeceğiz"

Başkan Yavaş "Biz zam yaptığımız zaman, bu zammı kim çekecek? Aracı olmayıp, zorunlu olarak otobüslere binenler." derken şöyle devam etti;

Ben dedim ki  kendilerine bizden zam istemeyin. Biz bunu yerine ulaşım esnafına Belediye Meclisi’nde her zaman yaptığımız gibi destek yaparız. 6 milyon Ankaralıya paylaştırırız. Doğrusu bu değil mi arkadaşlar? Sıkıntılı olan insanlara zam yapmak yerine. Dolayısıyla bu günlerde yapılan tüm zamlara rağmen biz zam yapmayacağız,  ulaşım esnafına gerekirse destek vereceğiz. Halkı sizin yaptığınız o ağır zamlara ezdirmeyeceğiz. Zam yapmıyoruz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1109050/mansur-yavastan-ankaralilara-guzel-haber
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.