Adnan Beker: İndirin mazotu ulaşım ücretini 1 liraya çekelim

ABB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, mazot fiyatlarının düşmesi durumunda EGO'nun ulaşım ücretlerini düşürebileceğini söyledi. Beker ayrıca bakanlık tarafından belirlenen ücretsiz yolcuların ücretinin otobüs esnafına verilmesini talep etti.
Ankara Masası
|
09 Şubat 2022, Çarşamba - 15:27
Adnan Beker: İndirin mazotu ulaşım ücretini 1 liraya çekelim

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, EGO zamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

EGO'nun aldığı zam kararının sadece belediyeyi ilgilendirmediğini belirten Beker "Dolmuşçular, halk otobüsçüleri var. Bu adamlar çok perişan. Yüzde 30 ücretsiz yolcu taşıyorlar. Artan maliyetler kaça katlandı. Bu arkadaşlarımızın hepsi hacizde yakında otobüslerini de satarlar veya trafiğe çıkmazlar. Çünkü akaryakıt 6 lirayken taşıdıkları yolcu akaryakıt, taşıdıkları yolcu, fiyat belliydi." dedi.

"Mazotu indirin 3 liradan 1 liraya çekelim"

Mazotta indirim olması durumunda, ücretlerde indirim yapılabileceğini vurgulayan Beker "Biz ABB olarak 1 lira zam getirdik onda da en ucuz biziz. Zam istediğimizde yakıt 9 liraydı bugün 15.50 lira. Şunu söylerlerken gerçekten üzülüyorum, 'Mansur Yavaş zam yapmama sözü verdi' dediler. Mansur Yavaş sözünü verdi. Siz indirin mazotu 6 liraya bizde çekelim 3 liradan 1 liraya" diye konuştu. 

Halk otobüsü şoförlerine destek çağrısı

Özel halk otobüsü çalışanlarına yönelik yapılacak desteklerle ilgili konuşan Beker şunları söyledi;

Şimdi sen 16 lira mazotu yapacaksın, elektriğe yüzde 100 zam yapacaksın. Burada bir beytülmal var. EGO bugün her taşıdığı yolcudan çok büyük zarar ediyor. Hadi EGO'yu bıraktık. Halk otobüsçüleri var, bunların çoluğu çocuğu var. EGO zam yapmazsa onlara da zam olmuyor. Şuan ki sistemde onlara zam verildiği zaman destek de yetmiyor. Biz pandemi geldiğinden beri Türkiye'de nakit desteği veren tek belediyeyiz. Otobüsçü esnafımıza şuana kadar hep destek verdik. Otobüsçülerin oda başkanlarıyla oturduk destek konusunda anlaştık ve kabul edildi. Ve son gün oturdukları yerden yazdılar yazık esnaflar desteklerini alamadı. 'Otobüsçü esnafı biz yıllık 100 bin desteğe razıyız' dediler bizde verdik. Meclise geldik 136 milyon vereceğiz dediler. Esnaf tamam demiş, bunlarda ne kadar yolcu gittiğini EGO görüyor ve ona göre destek veriyor. 40 milyon daha fazladan para verin dediler bizde onu kabul etmedik. Şuan ki gelinen noktada inşallah tekrar bir çözüm olacak. Çünkü mazot fiyatları çok arttı. 

Bakanlığa çağrı

Buradan bizi eleştiren siyasetçilere de söylüyorum, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı 1,310 lira otobüsçü esnafına destek veriyor. Otobüsçü esnafı sadece ücretsiz yolcuların parasını karşılasın yeter diyor. Biz destek istemiyoruz diyor. Bakanlık Ankara'daki ulaşım esnafına 1.310 lira destek veriyor. Eğer destek vermek istiyorlarsa kendilerinin koyduğu ücretsiz yolcu kanununun ücretini otobüs esnafına versinler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1291785/adnan-beker-indirin-mazotu-ulasim-ucretini-1-liraya-cekelim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.