ABB Meclisi'nde biat tartışması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti Meclisi üyesi Osman Karaaslan'ın kendisine biat etmek için zorladığı eleştirilerine, herkesle görüşmeye açık olduğunu, biat kelimesini kabul etmediğini belirterek cevap verdi.
Ankara Masası
|
08 Kasım 2021, Pazartesi - 23:33
ABB Meclisi'nde biat tartışması

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi toplantısında söz alan Gölbaşı Ak Parti Meclis üyesi Osman Karaaslan, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı AK Partili belediye başkanlarına baskı uygulamakla suçladı.

Karaaslan, belediye başkanlarının biat etmeye zorlandığını belirterek "Tabi siz Ankara Büyükşehir Başkanı olarak Ankaralı hemşerilerimizin seçtiği bir belediye başkanısınız. Diğer ilçe belediye başkanlarımızda kendi ilçelerinde o ilçe halkının seçmiş olduğu belediye başkanları. Yani siz işin açığı diyorsunuz ki, 2,5 yıldır tüm belediye başkanları gelsinler bana biat etsinler. Eğer gelip benim elimi öpmesseniz diyorsunuz. Ben pazarı da mühürlerim diyorsunuz. Siz bu zamana kadar bizim hangi bakanımızı ziyaret ettiniz hükümetimizin. Siz bizim hangi bakanlığımızı ziyaret edipte bir destek istediniz de verilmedi.  Veya sayın Cumhurbaşkanımızdan ne talep ettiniz. Siz buradan resmen açıkça diyorsunuz ki, Altındağ Belediye Başkanı gelsin benden bunu istesin." dedi.

"Bürokratlarınız ne zamana kadar böyle devam edecekler"

ABB'nin baskıyı bürokratlar aracılığıyla oluşturmaya çalıştığını ifade eden Karaaslan şöyle devam etti;

Gölbaşı Belediye Başkanı gelsin Gölbaşı'nda devlet hastanesinin arkasında Büyükşehir'e ait yola asfalt attı diye Fen İşleri Müdürü ceza kesmeye kalkıyor. Bu hak mıdır ? Bürokratlarınız tüm ilçe belediyelerimizde kendilerini kraldan çok kralçılık yapıyor.Fen İşleri Müdürünüzden tutun, Zabıta Daire Başkanına kadar dize getirmek istiyorlar. Hayırdır başkanım bu bürokratlarınız ne zamana kadar böyle devam edecekler ? 

Burada sizi Ankaralı hemşehrilerimiz seçti. 19 tane ilçemiz AKP'li belediye başkanlarımızı da  onlar seçti, MHP'li belediye başkanlarımızı da o ilçe vatandaşlarımız seçti. CHP'li vatandaşlarımızı da Çankaya, Yenimahalle ve Elmadağ'da gereken desteği verdi. 2,5 yıldır yaklaşık 30 aydır böyle bir Büyükşehir'in bürokratları ilçelere ders vermeye kalkıyor. sizlerden aldığı güçle bunu yapıyorlar. Buna lütfen artık bir son verelim.

"Devlet terbiyem ve devlet saygımdır benim"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, biat kelimesini kabul etmediğini, herkesle görüşmeye açık olduğunu vurgulayarak "Seçimden öncede söyledik. Dediler ki , hükümet farkı partiden seçilince ne yapacaksınız? Ne yapacak diye bir şey yok. Ankara Belediye Başkanı olarak elbetteki bu devletin seçilmiş Cumhurbaşkanı ve bakanlarıyla Ankara için herhalde görüşeceğim dedim ve randevu istedim gittim. Görüştüm olan işlerimiz oldu, olmayan işlerimiz oldu. Ben bunu biat etmek olarak falan görmedim. Devlet terbiyem ve devlet saygımdır benim. Ama siz herhangi bir ilçe başkanının benimle görüştüğünde biat olarak kabul ediyorsanız o zaman 5-6 tane belediye başkanınızı sizin partiden atmanız lazım. Geldiler yani bu mudur yani konu ? Ama geldiler hiç bir şey kaybetmediler. Kendi ilçeleri için geldiler. Ve aldılar gittiler alacaklarını.Yapacağımız yetkimiz varsa hepsini yaptık. Bu biat kelimesi asla kabul etmediğim bir şey." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1109132/abb-meclisinde-biat-tartismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.