Keçiören'de fidan dikme etkinliği

Keçiören Belediyesi, Keçiören Faik Erbağı Ortaokulu’nda öğrencilerle birlikte fidan dikme etkinliği düzenledi.
Ankara Masası
|
11 Kasım 2021, Perşembe - 14:51
Keçiören'de fidan dikme etkinliği

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” projesi kapsamında 81 ilde 11.11.2021’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliği Keçiören’de öğrencilerle birlikte yapıldı. 

Etkinliğine Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.  

"Geleceği güzel, geleceği yeşil bir Türkiye"

Dünyadaki su kayaklarının ve biyo çeşitliliğin azaldığına dikkat çeken Başkan Altınok, "Bugün 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü. Bu önemli günde ağaç dikim ve fidan dağıtımı yapıyoruz. Dünya çoraklaşmaya devam ediyor. Dereler, göller, denizler kirlendi. Dünyadaki su kaynakları hızla tükeniyor. Oksijenin yüzde ellisini ağaçlardan alıyoruz. Bu nedenle ağaçlarımızı korumalıyız onları sulamalıyız.  Geleceği güzel, geleceği yeşil bir Türkiye bırakmak istiyorsak ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdürmeliyiz. Denizlerde dağlarda biyoçeşitlilik azalıyor. Bugün geleceğimiz için ağaç dikip, fidan dağıtıyoruz. Öğrencilerimiz bu fidanlara gözü gibi bakacak, sularını eksik etmeyecekler." dedi. 

Keçiören'deki çeşitli okullarda yıllık ortalama 70 bin fidan dağıtımı yaptıklarını ve  Türkiye’de en çok park bulunan ilçenin Keçiören olduğunu söyleyen Altınok,   çocuklara daha yeşil bir Türkiye bırakmak için ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını ekledi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1112727/keciorende-fidan-dikme-etkinligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.