Fatih Ünal'dan Mansur Yavaş'a trafik tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, kentte vatandaşlardan gelen en önemli şikayetin trafik olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Ne kadar yol açarsanız trafik o kadar tıkanıyor" şeklindeki sözlerini hatırlatan Ünal, "Bu Ankara vizyonu değil." dedi.
Ankara Masası
|
15 Kasım 2021, Pazartesi - 16:52
Fatih Ünal'dan Mansur Yavaş'a trafik tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, Ankara Masası'na konuk oldu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Ünal, kentte vatandaşlardan gelen en büyük şikayetin trafik olduğunu söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Ne kadar yol açarsanız trafik o kadar tıkanıyor" şeklindeki sözlerini hatırlatan Ünal, "Bu Ankara vizyonu değil." diyerek alternatif yolların oluşturulması gerektiğini ifade etti. 

Ünal şöyle konuştu:

"Yol da yapacağız toplu taşımaya önem de vereceğiz. Bunların hepsini yapmamız lazım. Bunları birlikte götürmezseniz trafik tabii ki tıkanır. Ankara'da trafik yoğunluğu artık 8. İstanbul'da bile 7. Trafiğimiz artık tıkanıyor. Alternatif yollar oluşturmak zorundasınız. Bisiklet yoları yaptı, tamam yapsın ama bunları bölerek yaptı. Üç şeritli yolun yarım şeridi bisiklet yolu oldu. Bu çözüm değil. Zaten yol yetmiyor. Buraya yapılan bisiklet yolu, yolu tıkıyor. Alternatif bir yol bulmak gerekiyor. Trafikte günden güne daha büyük bir problem yaşıyoruz."

Metro bakımlarının zamansız yapıldığını, Yenimahalle teleferiğinin çalışmadığını, Bağlum'daki yolun atıl durumda olduğunu da aktaran Ünal, "Günden güne daha büyük bir problem yaşıyoruz." diye ekledi.  


http://www.ankaramasasi.com/haber/1119319/fatih-unaldan-mansur-yavasa-trafik-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.