Keçiören Belediyesi, Mem Ararat'ın konserini iptal etti

Şarkıcı Mem Ararat, Keçiören Belediyesinin Kürtçe şarkı söyleyeceği gerekçesiyle konserini iptal ettiğini iddia etti.
Ankara Masası
|
15 Kasım 2021, Pazartesi - 22:56
Keçiören Belediyesi, Mem Ararat'ın konserini iptal etti

Sanatçı Mem Ararat, 4 Aralık tarihinde Ankara Keçiören Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde vereceği konserin Keçiören Belediyesi tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Belediyenin sözleşmeyi tek taraflı feshettiğini belirten Ararat, fesih nedeni olarak Kürtçe şarkı söylemesi gösterildiğini iddia etti.

Mem Ararat’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Bildiğiniz gibi 4 Aralık 2021 de Ankara Keçiören Belediyesi'ne bağlı Neşet Ertaş Kültür Merkezi Salonu'nda bir konserimiz gerçekleşecekti. Günler öncesinden organizasyondan sorumlu arkadaşlarımız (Ziz Müzik Organizasyon) bütün resmi başvuruları yapmış ve salon ile sözleşme imzalanıp salonun ücreti yatırıldıktan sonra biletler Biletix üzerinde satışa çıkarılmıştı. Biletlerin büyük bir kısmı satıldı bildiğim kadarıyla. Bütün müzisyenlerin uçak ve otel rezervasyonları da yapıldı.

Bu akşam geç saatlerde Belediyeden bir yetkili Ziz Müzik'i arayarak: "Konserde Kürtçe şarkı çalınacağını bilmiyorduk, Keçiören Belediyesi olarak buna izin vermeyeceğiz ve bu yüzden tek taraflı olarak sözleşmeyi fesh ediyoruz" denildi. Bundan dolayı Ankara konserimizin iptal olduğunu üzülerek belirtmek istiyorum. Kuşkusuz bu bir nefret suçudur. Kürtçe'ye dönük bu nefret suçunu işlediği için Keçiören Belediyesi'ni esefle kınıyorum. Ve biz şarkılarımızı hep bir ağızdan söylemeye devam edeceğiz ve yine Kürtçe söyleyeceğiz, hem de bütün ağız ve lehçelerde. Mağduriyet yaşanmaması adına bilet alan dostlarımızın Biletix üzerinden biletlerini iade etmelerini rica ediyorum. Siz dostların takdirine ve bilgisine saygıyla."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1119473/kecioren-belediyesi-mem-araratin-konserini-iptal-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.