Rusya, Akıncı'yı hedef gösterdi

Rusya, beşinci nesil savaş uçağı SU-75 Checkmate'in tanıtım videosunda Türkiye tarafından üretilen Bayraktar Akıncı TİHA'ları hedef gösterdi.
Ankara Masası
|
16 Kasım 2021, Salı - 00:13
Rusya, Akıncı'yı hedef gösterdi

Independent Türkçe'nin haberine göre, dün Birleşik Arap Emirlikleri'nde başlayan Dubai Havacılık Fuarı'nda beşinci nesil savaş uçağı SU-75 Checkmate'in tanıtımını yaptı.

Tanıtımda, Ukrayna tarafından Donbass'ta kullanılması nedeniyle Ankara-Moskova hattında gerilim yaratan Bayraktar Akıncı TİHA'larının hedef uçak olarak kullanılması dikkat çekti.

"Ukrayna içindeki bu sorunun çözülmesini sağlamaz"

Ukrayna ordusu ekim ayının sonlarında ülkenin doğusunda yer alan ve Rusya'yla ihtilaflı Donbass bölgesindeki saldırılarında Türkiye üretimi 'Bayraktar TB2' insansız hava araçlarını (SİHA) kullanmıştı. 

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, bu durumu eleştirerek "Bu gibi silahların Ukrayna ordusuna tedarik edilmesinin, (Donbass) temas hattındaki durumun istikrarsızlaşmasına neden olabileceği yönündeki endişelerimiz doğrulanmış oldu. Görüyoruz ki böyle silahlar, askerlerin eline geçince, potansiyel olarak Ukrayna’nın bu bölgesinde kullanılabilirler. Bu da sadece istikrarsızlaşmaya neden olur ve asla Ukrayna içindeki bu sorunun çözülmesini sağlamaz" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1119501/rusya-akinciyi-hedef-gosterdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.