Halil İbrahim Yılmaz'dan Melih Gökçek dönemine gönderme

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, isim vermeden Melih Gökçek dönemine işaret ederek "Bu kent 20 sene dövüştürüldü. Bütün sosyolojiler birbirinden koparıldı. İlçelerinden birbirinden haberi yoktu. Her mahalle kendi içine çekildi ve diğerlerinden korkar oldu." dedi.
Ankara Masası
|
17 Kasım 2021, Çarşamba - 11:56
Halil İbrahim Yılmaz'dan Melih Gökçek dönemine gönderme

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Masası ve Radyo Avrasya Türk ortak canlı yayın konuğu oldu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Yılmaz, AKK'nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

"Bizim partimiz Ankara" diyen Yılmaz, 239 kuruluşla başlayan AKK'de şu anda 1450 kurum, kuruluş ve dernek olduğunu, bu yapılarla beraber tavsiye kararı aldıklarını söyledi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın çağrısı üzerine, bugüne kadar bir araya gelme fırsatı bulamayan, birbirlerine ön yargı ile bakan tüm kesimlerin AKK masasının etrafında toplandığını söyleyen Yılmaz, ortak aklı kent yönetimine yansıtmak istediklerini ifade etti. 

2005 yılında çıkan kanun ile belediye meclisinde temsil fırsatı bulamayan tüm kesimlerin kente katKı yapmasının sağlandığını kaydeden Yılmaz, "En büyük gücümüz paramızın olmaması" değerlendirmesinde bulundu.

"2 milyon üniversite mezununun olduğu bir kenti vasatın yönetmesine izin vermemek lazım"

Sözlerinin devamında isim vermeden Melih Gökçek dönemine işaret eden Yılmaz şöyle konuştu:

"Gizli bir ajandamız yok. Açıkta olan zaten başlı başına bir ajanda; kenti bir araya getirmek. Kentteki kamplaşmayı bitirmek. Bu kent 20 sene dövüştürüldü. Bütün sosyolojiler birbirinden koparıldı. İlçelerinden birbirinden haberi yoktu. Her mahalle kendi içine çekildi ve diğerlerinden korkar oldu. Bu kadar kopma olur mu? Hiç kimsenin birbirine tahammülü kalmamıştı. Burası dövüştürülerek yönetilen bir kentti. Bu durdu, kötü mü oldu? 2 milyon üniversite mezununun olduğu bir kenti vasatın yönetmesine izin vermemek lazım."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1121943/halil-ibrahim-yilmazdan-melih-gokcek-donemine-gonderme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.