Halil İbrahim Yılmaz'dan AnkaPark açıklaması

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AnkaPark konusunda "Çocukça bir ihtiyacınıza 1 milyon dolar harcayabilirsiniz. Ancak bunu kent kaynaklarıyla yaparsanız bunun hesabını verirsiniz." dedi.
Ankara Masası
|
17 Kasım 2021, Çarşamba - 13:13
Halil İbrahim Yılmaz'dan AnkaPark açıklaması

Ankara Masası ve Radyo Avrasya Türk'te ortak canlı yayın konuğu olan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AnkaPark konusunda açıklamalarda bulundu. 

AnkaPark'ın "çocukça bir hayal" olduğuna işaret eden Yılmaz, üretim maliyetlerindeki rakamın tüm Ankaralılar tarafından ödendiğini işaret etti.

Bunun gibi başka harcamalar olduğunu da ekleyen Yılmaz, havaalanı yolu üstündeki futbol tesislerini örnek göstererek "200 milyon dolara yakın para harcandığı söyleniyor. Bir kent sahası bugün 1 milyon dolara yapılıyor. O parayla bırakın Ankara'yı Türkiye'nin tamamını semt sahaları ile donatırsınız." dedi.

Yılmaz'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Üretim maliyetleri korkunç"

Her birimizin bilinç altında gerçekleştiremediğimiz hayaller vardır. Bu hayallerinizi gerçekleştirmek için kendi kaynaklarınızı kullanırsanız toplumun buna tepkisi olmaz. Çocukça bir ihtiyacınıza 1 milyon dolar harcayabilirsiniz. Ancak bunu kent kaynaklarıyla yaparsanız bunun hesabını verirsiniz. Kamu yöneticilerinin kamu kaynaklarını kullanırken kentliye savaş açmaması gerekiyor. Ortak akil ile hareket edilmesi gerekiyor. Bugün Paris'te zarar eden Disney Land'ın Ankara'da para kazanacağına inanmak konunun uzmanlarıyla konuşmamak ile olur. Bu iyi niyetle de olsa sorumsuzca bir davranış çünkü bilgi alınmamış. Bir de üretim maliyetleri korkunç. 801 milyar dolar nedir? Bu para bir parkla harcanır mı? Bu para ile kenti 3 defa yeşillendirirsiniz.

"Bunların hesabı neden verilmedi"

Mustafa Tuna döneminde bir araştırma yapılmış. İhtiyacın 3 katı oyuncak alınmış. 6 milyon kentli 8 milyarlık bir bedeli neden ödüyor? Peki buranın kapatılması mı lazım? Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bir açıklaması var. "Mahkeme burayı devrettiği andan itibaren ortak aklı harekete geçireceğim. Bütün STK'ları toplayacağım ve beraber karar alacağım" diyor. Bunun gibi onlarca harcama var. Havayolu üstündeki futbol tesisleri var. Çubuk ve Pursaklar'da onlarca semt sahası yapılabilecek imkan varken bugün Real Madrid'de Barcelona'da olmayan tesisler yapıldı. Kent bunların neden yapıldığını anlayamadı. 200 milyon dolara yakın para harcandığı söyleniyor. Bir kent sahası bugün 1 milyon dolara yapılıyor. O parayla bırakın Ankara'yı Türkiye'nin tamamını semt sahaları ile donatırsınız. Bunu hangi akılla yapıldık ve hesabı neden verilmedi?


http://www.ankaramasasi.com/haber/1122061/halil-ibrahim-yilmazdan-ankapark-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.