Altındağ'da yaşlılara akıllı telefon kursu

Altındağ Belediyesinin açtığı kursta akıllı telefon kullanmayı öğrenen yaşlı teyzeler, yakınlarını görüntülü aradı, e-Devlet’ten HES Kodu aldı. 80'lik teyzeler selfie çekmeyi de ihmal etmedi.
Ankara Masası
|
20 Kasım 2021, Cumartesi - 14:51
Altındağ'da yaşlılara akıllı telefon kursu

Altındağ Belediyesince Aydınlıkevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde 2 yıl önce açılan ancak pandemi nedeniyle kapanan kurslar yeniden açıldı. Bu kapsamda 4 haftadır devam eden akıllı telefon öğrenme kursunda eğitim gören yaşlı teyzeler şimdilerde teknoloji ile daha yakın.

Kurs sayesinde hem görüntülü arama yapmayı hem de sesli mesaj atmayı öğrenen kadınlar,   e-Devlet uygulamasına girerek HES kodu da alabiliyor. Bazı kursiyerler ise telefondaki uygulamalardan dua öğreniyor. 

"İhtiyaçlarımızı karşılamamızda çok yardımcı oluyor "

O isimlerden biri olan Esin Karakaya, "Buraya geldiğim için çok mutluyum. Bilmediğimiz şeyleri öğrenmek istiyoruz. Yaşımız baya ilerledi. Çocuklarımız yanımızda olsa zaten yardımcı olacaklar. Onlar evli ve dışarıda oldukları için böyle bir yere ihtiyacımız var. Çocuğum karşımda gibi oldu. Çok sevinçliyim"  şeklinde konuştu. 

"Kendi taleplerimi karşılamaya çalışacağım"

Telefonuyla sevdiklerine mesaj yazan kursiyer Fatma Kavrıker, "Uzağı yakın ediyor telefon. Hele görüntülü görüşmelerimizde bu pandemi döneminde çok faydasını gördüm. Bankalar olsun, diğer ihtiyaçlarımızı gidermemiz açısından olsun, bu pandemi ve her bakımdan bize yardımcı oluyor. İşaretleme anlamında her şeyi bilemediğim için mutlaka yardım alıyordum. İnşallah bundan sonra kendi taleplerimi karşılamaya çalışacağım" ifadelerini kullandı. 

"Öğrenmenin yaşı yok Her zaman öğrenmek lazım"

E- Devlet uygulamasına girerek işlerini halleden bir diğer kursiyer Hatice Pamuk  "Çok güzel bir şey. Öğrenmenin yaşı yok. Her zaman öğrenmek lazım. Teknolojinin gerisinde değil hep ilerisinde olmak lazım. Bütün herkese öneriyorum. Bir başkasına muhtaç olmamak güzel bir şey. Kendi işini kendin yapmak, üretmek çok güzel bir şey" dedi.


Kursiyerlerin arasında yaşı en büyük olan 80 yaşındaki Kübra Tipi ise "80 yaşındayım. Oğlum bana telefon aldı. Torunlarım var İstanbul’da. Kardeşlerim yurt dışında. Onlarla görüntülü konuşuyoruz. Baştan çok zor oldu ama sonradan çok memnun oldum. Kursumuz çok faydalı oldu. Belediye de teşekkür ediyoruz, sağ olsunlar. Telefonda mesaj alıyorum, hayırlı cumalar diliyorlar. Ben de onlara cevap yazıyorum. Akıllı telefon hakikaten bizden akıllı. Biz de onunla yarışmaya çalışıyoruz. Yaşımız ileri olduğu için biraz da zorlanıyoruz ama çok da faydalanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Alışılmışın dışında bir durum"

Akıllı telefon kursunun öğreticisi Yasemin Çakır, kurs hakkında şu cümleleri kullandı: "Öncelikle, yaş olarak hitap ettiğim bir kesim değildi aslında. Ama kendimi burada daha da gençleşmiş hissediyorum. Çok mutluyum. Genel anlamda baktığımız zaman, telefon öğretmenin dışında aslında hayat dersi alıyorum. Kursumuz yaklaşık 4 haftadır devam ediyor. İlk geldiklerinde telefonda mesaj yazmayı, başkasını aramayı ya da herhangi bir şekilde bir siteye girmeyi hiçbir şekilde bilmiyorlardı ama şu anda yavaş yavaş hepsini öğreniyoruz. Gençlere taş çıkartacağımızdan eminim. Alışılmışın dışında bir durum. Gençlerimize seslenelim, yaşlılarımıza her zaman akıllı telefonu öğretelim, onlara sahip çıkalım"

Akıllı telefon kullanmayı öğrenen kursiyerler hep birlikte selfie çekilmeyi de ihmal etmedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1127734/altindagda-yaslilara-akilli-telefon-kursu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.