BAE'den 10 milyar dolar daha yolda!

BAE Veliaht Prensi El Nahyan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi sonrası iki ülke arasında 10 milyar dolarlık anlaşma imzalandı. Hükümete yakın kaynaklar, BAE ile 10 Milyarlık SWAP anlaşmasının da yolda olduğunu duyurdu. Anlaşmanın detaylarını Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat yazdı.
Ankara Masası
|
26 Kasım 2021, Cuma - 10:00
BAE'den 10 milyar dolar daha yolda!

Hürriyet Ankara Temsilcisi  Hande Fırat , BAE ve Türkiye arası gerçekleşen görüşme ve yapılan anlaşmaların detaylarını yazısında kaleme aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ile BAE Merkez Bankası arasında işbirliğine yönelik mutabakat zaptının SWAP anlaşmasını beraberinde getirdiğini belirtti. 

"BAE ile Türkiye arasında 9 anlaşma imzalandı. Ancak gözler doğal olarak bir tanesine çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ile BAE Merkez Bankası arasında işbirliğine yönelik mutabakat zaptına... Mutabakat zaptı ‘İki ülke arasında SWAP anlaşması yolda mı?’ sorusunu beraberinde getirdi. Sorunun yanıtına geçmeden hemen önce iki ülke arasındaki görüşmelerin çok olumlu geçtiğini belirten hükümet kaynakları, BAE yetkililerinin “Türkiye’ye gelmekte geç kaldık, bu süreci daha iyi değerlendirebilirdik” mesajı verdiklerinin altını çizdiler" 

"Görüşmelere katılan ekonomi yönetimi kaynakları ise BAE’den ilk planda 10 Milyar dolarlık yatırım geleceğini söylediler. Gelelim iki merkez bankası arasındaki görüşmeler ve olası SWAP anlaşmasına. Üst düzey ekonomi yetkilisinin ifadeleriyle, “Çarşama günü imzalanan mutabakat zaptı bir başlangıç. Diğer olası anlaşmaların alt yapısı niteliğinde.” Yani iki banka arasında bir süredir görüşmeler yürütülüyor."

"BAE’nin 10 milyar dolar yatırımına ek olarak, iki ülke merkez bankaları arasında aynı büyüklükte yani “10 milyar dolarlık SWAP anlaşması kimseye sürpriz olmasın” yorumu yapılıyor. Rakamın son yapılan SWAP anlaşmalarının üstünde olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sadece BAE değil, Türkiye SWAP anlaşmaları için başka bazı ülkelerle de görüşmeler yürütüyor. Merkez Bankası’nın rezervlerinde SWAP anlaşmalarının da gösterilmesi eleştirilerine ekonomi kaynakları, Hindistan örneği ile yanıt veriyor. Hindistan’daki rezervlerin yüzde 50’sini başka ülkelerle yapılan SWAP anlaşmalarının oluşturduğuna dikkati çekiyorlar."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1141645/baeden-10-milyar-dolar-daha-yolda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.