Nebati asgari ücretin 8 bin TL olacağını tahmin etti

Asgari ücret yeni yıla girerken yeniden güncellenecek. Herkes asgari ücretin ne kadar olabileceğini merak ediyor. Bu kez Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati asgari ücret tahmininde bulundu.
Ersin Küçükbarak
|
20 Ekim 2022, Perşembe - 14:50
Nebati asgari ücretin 8 bin TL olacağını tahmin etti

Enflasyon tırmanmaya devam ediyor.

Zamlar enflasyonun etkisiyle erirken Ocak ayında ücretlerdeki artışın ne kadar olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Özellikle asgari ücretin hangi seviyede şekilleneceği araştırılıyor.

Hükümet cephesinden de bununla ilgili zaman zaman değerlendirmeler geliyor.

“Asgari ücret zammı herkesi şaşırtacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği mesajını veriyor. TÜGVA 6. Gençlik Buluşması öncesi asgari ücret için yeni mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ak Parti zulme rıza göstermez derdimiz sadece Allah'ın izniyle asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak” ifadelerini kullanırken “asgari ücret zammı herkesi şaşırtacak” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Bu mesajlar üzerinden asgari ücret tahminleri yapılıyor. Bir tahmin de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi.

Nebati katıldığı bir canlı yayın programında asgari ücret hakkında değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücret, emekli ve memur zamlarına ilişkin konuşan Nebati, zamların enflasyonun üzerinde olacağına vurgu yaptı. “2022 yılında artan enflasyon oranlarına vatandaşımızı ezdirmedik” diyen Nebati, “önümüzdeki yılda asgari ücret, dar gelirliler, enflasyonun altında kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Nebati, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki kararlılığına işaret etti.

“Yüzde 40-45 arasında zam bekleniyor bu da asgari ücreti 8 bin TL yapıyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücret için enflasyon rakamı üzerinden zam yapılacağını duyururken aynı zamanda tahminlerde de bulundu. Nebati,  “yüzde 40-45 arasında zam bekleniyor bu da asgari ücreti 8 bin TL yapıyor” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1859594/nebati-asgari-ucretin-8-bin-tl-olacagini-tahmin-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.