Mustafa Şentop'tan erken seçim açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, erken seçim tartışmalarının çok gereksiz olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
11 Aralık 2021, Cumartesi - 14:20
Mustafa Şentop'tan erken seçim açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Başkanlık İstanbul Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Şentop erken seçim tartışmalarıyla ilgili " Erken seçim TBMM'deki vekillerin ortak kararıyla Meclis'te çoğunluk aranarak veya Cumhurbaşkanı'nın karar vermesi halinde gerçekleşiyor. Erken seçimin gerçekleşmesi için çok zorlaştırıcı şartlar konulmuş, 2002'den önce sürekli vaktinden önce seçimler yapılmış. Biz yeni sistemle siyasi iktidarı sağlamayı düşünmüştük. Hukuken erken seçim paradigmalarımız değişti. Erken seçim tartışmaları yeni sistem nedeniyle çok gereksiz. Seçim kanununda yapılan değişiklikler bir yıl sonra uygulanabilir diyor Anayasa. " şeklinde konuştu.

"İç tüzükte açık"

Bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan kavgaları eleştiren Şentop "Sürekli kürsüdeki hatibin sözünü kesene uyarma cezası verilir. Meclis'in çalışma ortamını bozana da uyarılmadan kınamaya kadar ceza verilir. İç tüzükte açık. Ben arkadaşlarıma disiplin cezası verilsin demiyorum. Ama verilmeyince da bu şekilde tansiyon yükseliyor. Bunun için ayrı bir düzenleme yapmaya gerek yok herkesin tüzüğe uygun davranması gerekir." dedi.

"Somut önerilerle milletin önüne gelinmeli"

"Yeni Anayasa konusunda çok şey gündeme geliyor"ifadeleriyle sözlerine devam eden Şentop şunları söyledi;

 Yeni Anayasa tartışması açılınca tartışmayı sıfırdan açmaya çalışanlar var. Bunları Türkiye aştı. 2012-2013 yılında tüm siyasi partilerin teklifleri oldu. Dünyada ülke adedince parlamenter sistem vardır diyebiliriz.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi'ni tuhaf kullanıyor arkadaşlar. Bu yürütmenin güçlendirilmesi için parlamenter sistemde bazı değişiklikler yapılmış. Somut Anayasa önerileriyle milletin önüne gelinmelidir

http://www.ankaramasasi.com/haber/1169819/mustafa-sentoptan-erken-secim-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.