Sedat Bozkurt yazdı: Hadi koalisyonu tartışalım

Gazeteci Sedat Bozkurt, "5 yıldır Türkiye fiili koalisyon ile yönetiliyor. Bunun 3.5 yılı yeni sistemle geçti. Fiili koalisyon ortaklarının mevcut Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni savunurken 'koalisyonları' eleştirmesi de ilginç." dedi.
Ankara Masası
|
12 Aralık 2021, Pazar - 18:19
Sedat Bozkurt yazdı: Hadi koalisyonu tartışalım

Gazeteci Sedat Bozkurt, "Hadi koalisyonu tartışalım" başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

Türkiye'nin son 5 yıldır fiili bir koalisyon ile yönetildiğini, bu 5 yılın 3.5 yılının yeni sistemle geçtiğini belirten Bozkurt, "Fiili koalisyon ortaklarının mevcut Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni savunurken sürekli “koalisyon hükümetlerini” eleştirmeleri de ilginç." değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye’de bazı tartışmaları kısa yoldan bitirmenin çok kesin bir yolu olduğunu savunarak Bektaşi fıkrası anlatan Bozkurt, " Bektaşi’ye 2 şişe şarap vermişler, “Bak bakalım hangisi iyi?” diye sormuşlar. Bektaşi birini açıp içmiş ve kapalı olanı göstererek “Bu daha iyi” demiş. İtiraz etmişler ve “Daha diğerinin tadına bile bakmadın, nasıl bu daha iyi olabilir?” diye sormuşlar. Bektaşi yanıt vermiş; “Hiçbiri bundan daha kötü olamaz.” Bu fıkrayı mevcut cumhurbaşkanlığı sistemi üzerinden okuduğunuz zaman sistem tartışması da bitiyor: Hiçbiri bundan daha kötü olamaz ki…" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayınız


 
http://www.ankaramasasi.com/haber/1172371/sedat-bozkurt-yazdi-hadi-koalisyonu-tartisalim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.