Kurtulmuş'tan 'Ekonomik OHAL' iddiasına tepki

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ''Ekonomik OHAL'' ilan edileceği iddialarına ilişkin konuştu. ''Saçma sapan bir iddiadır'' diyen Kurtulmuş, böyle bir şeyin söz konusu dahi olamayacağını söyledi.
Ankara Masası
|
15 Aralık 2021, Çarşamba - 13:23
Kurtulmuş'tan 'Ekonomik OHAL' iddiasına tepki

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Ekonomik OHAL ilan edileceği iddialarına ilişkin konuşan Kurtulmuş, böyle bir şeyin söz konusu dahi olamayacağını söyledi.

"Saçma sapan bir iddia" diyen Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Türkiye, ekonomik sistemini serbest pazar ekonomisinin şartları içerisinde gündeme almış bir ülkedir. Bu sistemin içerisinde serbest pazarın koşullarından asla taviz verilmeden devam eder. Hem dövizin fiyatlanması konusunda, hem piyasadaki fiyatlar konusunda serbest pazar kuralları hakim olur. Ancak bugün de bir operasyondan bahsediliyor, stokçuluğa karşı ortada dolaşanlara karşı da hükümet her türlü tedbiri alır. Hiç kimsenin aklından OHAL gibi bir laf geçmesin. Türkiye'nin böyle bir ihtiyacı yoktur."

Kurtulmuş'tan asgari ücret açıklaması

Programda asgari ücret de gündeme geldi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın beklentileri tespit ettiğini belirten Kurtulmuş, ''Nihayetinde bir müzakere sonucudur. Herkesi tatmin edecek, hakkaniyetli bir asgari ücret tespiti olacaktır'' dedi.

Numan Kurtulmuş ''Rakam 4 bin liranın üzerinde mi, altında mı?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

'Bunu şu aşamada söylemek uygun olmaz. Beklentiler, bütçenin imkanları çerçevesinde bunu belirleyeceğiz. İnşallah herkesin tatmin olduğu bir rakam olacak. Müzakereler devam ediyor. Masaya gelen bütün teklifler hükümetin nasıl pozisyon alacağına ilişkin bakanlığın perspektifleri tartışılır ve karar hükümet tarafından ilan edilir. Benim de gönlüm geçen senekinin üstü ama reel rakamları konuşmak lazım. İşçi kesiminin de taleplerini karşılayacak hakkaniyetli bir asgari ücret ortaya çıkacaktır.''

http://www.ankaramasasi.com/haber/1175448/kurtulmustan-ekonomik-ohal-iddiasina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.