Kurtulmuş,"EYT ile ilgili nihai noktaya geliyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı programda EYT' de son durum ve istismar davasına değindi. Kurtulmuş, dava tarihi öne çekilmeli dedi.
Onur Çetinkaya
|
13 Aralık 2022, Salı - 14:56
Kurtulmuş,"EYT ile ilgili nihai noktaya geliyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Kurtulmuş, milyonlarca çalışanın  merakla beklediği emeklilikte yaşa takılanlar ve asgari ücret konularına ilişkin konuştu.

"EYT ile ilgili nihai noktaya geliyoruz"

Yaş sınırı ile çalışmaların bakanlık tarafında devam edildiğinin altını çizen Numan Kurtulmuş, "Biz kararlarımızı verirken doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Asla oy oranı yaparak iş yapsaydık biz 20 yıldır iktidarda olmazdık. 'EYT ile ilgili nihai noktaya geliyoruz." dedi.

Asgari ücret konusuna da değinen  AK Parti Genel Başkanvekili, vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğini belirtti. Kurtulmuş, "Eminim ki tatmin edici bir sonuç çıkacaktır. Devlet, işveren ve işçi diyalogla buraya kadar geldi. Asgari ücret artışı işverene sıkıntı yaratmayacaktır'' ifadesini kullandı.

Anayasa değişikliği ve başörtüsü 

Numan Kurtulmuş anayasa değişikliği ve başörtüsü ile ise, ''Kılıçdaroğlu'nun böyle bir talebinin olması takdire şayandı. Bu Türkiye'de hak ve özgürlüklerin önünün açılması için atılmış bir adımdır. Burada kurumsal olarak partiler samimiyet testinden geçecektir. İYİ Parti'nin 'Destekleriz' görüşünü tebrik ederiz. Eğer referanduma giderse de vatandaşımız 'evet' oyu verir''  diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Samsun'da dikkat çeken "Sizlerden son kez yetki istiyorum" sözleri hakkında konuşan Kurtulmuş, "İkinci dönem seçilecek ve mevcut anayasaya göre 3.dönem seçilemeyecek. Cumhurbaşkanımızın kastettiği de budur. Bir de Cumhurbaşkanımız kendini bir fani olarak görüyor'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını da açıkladığını belirten  AK Parti Genel Başkanvekili, ''Onlara Allah kolaylık versin diyorum, işleri zor. Sadece adaylık konusunda da değil yön bulma konusunda da. Birlikte tek yöne gidemiyor. Bir vesayet mekanizması kurmaya çalışıyorlar. Eski Türkiye'nin de eskisine gitmeye çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu adaylığın fiilen açıklamış durumdadır'' ifadesine yer verdi.

"Dava mümkün olduğu en yakın tarihe çekilmelidir"

Türkiye'nin konuştuğu istismar davasına değinen Kurtulmuş," Büyük bir ahlaksızlık. Suçluların cezalandırılmasını temin etmek lazım. Bu mahkeme ile ilgili özel bir gizlilik kararı olmamış. Ama ne yazık ki konu şimdi ortaya çıkıyor. Sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağız. Dava mümkün olduğu en yakın tarihe çekilmelidir. Örtbas söz konusuysa en ortaya çıkması lazım. Hassasiyet gereken bir konu hakkında en kısa zamanda karar verilmelidir. " açıklamasını yaptı. 

"Bir an evvel normalleşme bölgenin yararınadır"

Son olarak Esad yönetimiyle ile görüşme olasılığı hakkında konuşan Numan Kurtulmuş," Küresel güçlerin bölgenin dağılmasından menfaati var. Demokratik bir Suriye'nin inşasını desteklemek gerekir. Bir an evvel normalleşme bölgenin yararınadır. Terörün oradaki kaynaklarının da kurutulması gerekiyor" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2001117/kurtulmuseyt-ile-ilgili-nihai-noktaya-geliyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.