Haydar Demir'den Mamak Belediyesi hakkında konuşulacak iddialar

CHP Mamak Belediye Meclis üyesi Haydar Demir, Sayıştay'ın Mamak Belediyesi hakkında belirttiği bazı bulguları Meclis'te açıklarken "Sayın Murat Başkanımın burada söylediği, Ankara Büyükşehir Belediyesine itham ettiği hukuksuzlukları kendi yapmış." dedi.
Ankara Masası
|
17 Aralık 2021, Cuma - 19:58
Haydar Demir'den Mamak Belediyesi hakkında konuşulacak iddialar

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Aralık Ayı 5. Birleşimi'nde CHP Mamak Belediye Meclis üyesi Haydar Demir, Mamak Belediyesinin Sayıştay raporunda yer alan bulguları paylaştı.

Demir, Sayıştay raporunda Mamak Belediyesinde gerçekleşen ihalelerde hukuksuzluk yapıldığını bulgularının yer aldığını belirtirken, şu bilgileri aktardı;

Birinci bulgu, hak edişlerden kesilen yaklaşık 1 milyon 100 liralık asgari ücret destek tutarı, Türkiye İş  Kurumu Genel Müdürlüğüne gönderilmemiş. Bu kendilerine gelir kaydedilmiş. Bu yeni de değil geçmiş yıllarda da böyle yapılmış.

Mesela 5 No’lu bulgu, parasal limit dahilinde yapılan mal alımlarında yasal sınır uygun görüşü alınmadan, aşılması doğrudan temin ve pazarlık usulu ile yapılan mal alımlarda mevzuatta öngörülen Kamu İhale Kurumundan uygun görüş alınmamış. Pazarlık usulü ile alınmış. Bakın Sayın Murat Başkanımın burada söylediği, Ankara Büyükşehir Belediyesine itham ettiği hukuksuzlukları kendi yapmış.

Yine 6 No’lu bulgu, yine istisna kapsamında değerlendirilmeyecek, tüketim malzemelerinin ihale yapılmadan alınması. Kıymetli arkadaşlarım duyuyor musunuz, bunları kendi belediyesinde yapmış. Burada konuşurken kendisine hatırlatın arkadaşlar.

Taşınma satış ihaleleri ile ilgili Göksu Parkı’nda, Harikalar Diyarı’nda ve Dikmen Vadisi’nde yaklaşık 900 tane taşınmaz pazarlık usulü ile ihale edilmiş. Peki o dönemde kendisi de burada mıymış? Ankara Büyükşehir Belediyesine itham ettiği gayrimenkullerin pazarlık usulü ile ihale edildiğine ilişkin taşınmazlar bizim dönemimizde değil, eski dönemde yapılmış.

Bizim dönemimizde iki tane gayrimenkul ihale edilmiş. Bunlarla ilgili de encümen yapılmış. Encümende AK Partili arkadaşlarımız var. O nedenle keşke çıkmamış olsaydı da Murat Köse Başkanımın yüzüne bakarak anlatsaydım.

Mamaklıların parasıyla haber yaptırdı

Murat Köse'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı karalamak için belediyenin parasıyla haber yaptırdığı iddia eden Demir "Murat Köse aylardan beri Sayın Mansur Yavaş’ın ABB’yi borç batağına soktuğuyla ilgili yalan yanlış ve hezeyan cümleler kurdu. Bir defasında burada yapılan faaliyet görüşmeleri sonrasında bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında televizyonlarda, gazetelerde haber yapılmayınca sayın Murat Köse, Mamaklıların bütçesiyle para vererek gazetelerde kendi basın açıklamalarını ilan olarak yayınlattı. Yalan demeyim de gerçek olmayan haber deyim yarın birgün duyup incinmesin." dedi.

"Kendi değimiyle Mamak Belediyesini borç batağına sokmuş"

Demir, ABB yönetimini belediyeyi borç batağına sokmakla eleştiren Murat Köse'nin, Mamak'ta belediyeyi daha önceki başkanlardan daha çok borçlandırdığını belirtirken "2 yıl boyunca belediyeyi borçlandırmak suçladı. Daha sonra sayın Mansur Yavaş ve Ankara Büyükşehir Belediyesi biz kredi kullanmadık deyince uzun süre sustu. Sadece EGO için otobüs alımlarıyla ilgili 54 milyon euroluk bir sözleşme yaptık. Bunun sadece 5 milyonluk kısmını kullandık diye bir açıklama yapınca Murat Köse sustu. Bekledik. Yeni ataklar yapılacağını biliyorduk. İşte hafta başında yaptığı konuşmayla yeni ataklarına başladı. Arkadaşlar ABB iyi yönetilmiyormuş, ABB şeffaf değilmiş. Yeni söylemleri bunlar. Borç batağında değil diyor artık. Siz bir şeyler iddia ediyorsanız, siz belediye başkanısınız kendi yönetiminde demek ki daha iyi durumdasınız. Bakıyoruz Mamak Belediyesine kendisinin görev yaptığı bu 30 aylık süre içerisinde, kendisinden önce görev yapan tüm belediye başkanlarından fazla borç almış. Kendi cevap verdi. Kendi belediye başkanlığından önce görev yapan tüm belediye başkanlarının aynı döneminde daha fazla borç almış. Kendi değimiyle Mamak Belediyesini borç batağına sokmuş." ifadelerin kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1182327/haydar-demirden-mamak-belediyesi-hakkinda-konusulacak-iddialar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.