DSÖ: Omicron, Delta'dan daha hızlı yayılıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü'nün yaptığı açıklamaya göre, Omicron mutasyonu Delta mutasyonundan daha hızlı yayılıyor.
Ankara Masası
|
20 Aralık 2021, Pazartesi - 20:41
DSÖ: Omicron, Delta'dan daha hızlı yayılıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus; Covid-19’un Güney Afrika’da ortaya çıkan Omicron mutasyonunun, Delta mutasyonundan daha hızlı yayıldığını açıkladı.

Güney Afrika'da ortaya çıkan koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron, dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Omicron'un Delta mutasyonundan daha hızlı yayıldığını söylerken, bu konuda tutarlı kanıtların olduğunu belirtti. 

Öte yandan aşılı ve Covid-19'a önceden yakalanmış antikorlu kişilerin Omicron varyantına yakalanma ihtimallerinin bulunduğunu söyleyen DSÖ Direktörü, bu kişilerde semptomların gelişmesinin 'çok yüksek' olduğunu kaydetti. 

Omicron şimdiye kadar 89 ülkede görüldü

DSÖ,  Omicron mutasyonunun 89 ülkede tespit edildiğini aktarmış ve  yerel bulaşın olduğu bölgelerde Omicron vakalarının 1,5 ila 3 gün içinde ikiye katlandığı ifade etmişti.  DSÖ, Omicron'un yüksek düzeyde toplum bağışıklığı olan ülkelerde hızla yayıldığına dikkat çekerek, bu durumun virüsün bağışıklıktan kaçma kabiliyetinden mi, doğal olarak artan bulaşıcılığından mı, yoksa her ikisinin bir kombinasyonundan mı kaynaklandığının belirsiz olduğunu ifade etmişti.

Çin'e "Açık sözlü ol" çağrısı

Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin'in Covid-19'un kökenlerine ilişkin daha net ve açık sözlü olması gerektiğini vurguladı. Genel Direktör ayrıca bir itirafta bulunarak;  Covid-19 salgını sırasında DSÖ'nün mevcut 2005 Uluslararası Sağlık Tüzüğü’ndeki kural veya yükümlülük eksiklikleri nedeniyle "birçok başarısızlık" olduğunu aktardı. Tedros, "Kökenleri öğrenene kadar devam etmeliyiz. Daha fazla zorlamamız gerekiyor. Çünkü gelecekte daha iyisini (yapmak) için bu sefer olanlardan ders almalıyız" dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1186302/dso-omicron-deltadan-daha-hizli-yayiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.