Benzin, motorin ve LPG zamları geri çekildi

Dövizde yaşanan düşüşün ardından EPDK açıklama yaparak, akaryakıt fiyatlarına yapılacak zamların iptal edildiğini duyurdu.
Ankara Masası
|
20 Aralık 2021, Pazartesi - 23:29
Benzin, motorin ve LPG zamları geri çekildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından açıkladığı ekonomik tedbirler, dövizin ani düşüşüne neden olmuştu.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), dövizdeki bu düşüşün ardından bir açıklama yayımlayarak, bu geceden itibaren planlanan akaryakıt zamlarının iptal edildiğini duyurdu.

T üm sektör temsilcilerine teşekkür

EPDK, yaptığı açıklamada akaryakıt fiyatlarında belirleyici olan unsurun petrol fiyatları ve döviz olduğunu hatırlatırken şöyle devam edildi;

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı ekonomik tedbirlerin ardından dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren yapılacak artışlar, sektörümüzün desteği ile durdurulmuştur. Bilindiği üzere akaryakıt fiyatlarında en belirleyici unsur petrol fiyatları ve döviz hareketleridir. Dövizde yaşanan düşüş en kısa süre içerisinde pompa fiyatlarına da yansıyacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ekonomik tedbirlere destek veren tüm sektör temsilcilerimize kurum olarak teşekkür ederiz."

Beklenen zamlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL mevduatıyla ilgili yeni önlemleri açıklamasının ardından peş peşe rekor kıran dolar 18.43 seviyelerinden 13,40 seviyelerine düştü. Benzine 62, motorine 55, oto gaza ise 57 kuruş zam gelmesi bekleniyordu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1186356/benzin-motorin-ve-lpg-zamlari-geri-cekildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.