MÜSİAD açılımı nedir, ne iş yapar? MÜSİAD Başkanı kimdir?

Birçok vatandaş MÜSİAD açılımı nedir, ne iş yapar merak ediyor. Son dönemlerdeki ekonomideki gidişat hakkında Erdoğan'a desteklerini açıklayan ve istedikleri faiz oranı ile krediye erişim konusunda değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Genel Başkanı kimdir? İşte MÜSİAD açılımı nedir cevabı...
Ankara Masası
|
07 Ocak 2022, Cuma - 19:40
MÜSİAD açılımı nedir, ne iş yapar? MÜSİAD Başkanı kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek veren ve yanındayız mesajı ile dikkatleri çeken MÜSİAD merak konusu oldu. Peki MÜSİAD açılımı nedir, ne iş yapar? MÜSİAD Genel Başkanı kimdir? İşte MÜSİAD ile ilgili merak edilenler...

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, reel sektörün krediye erişimi hakkında değerlendirmede bulunarak istedikleri faiz oranını açıkladı.

İhracatın artırılması ile ilgili yapılması gereken çalışmaların da konuşulmasının planlandığını belirten Başkan Asmalı, nakliye ve gümrükte yaşanan sorunların da dile getirileceğini açıkladı.

Bloomberg HT yayınına katılan Asmalı, reel sektörün krediye erişimi hakkında yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Yüzde 14'lük politika faizi maalesef reel sektöre yansımış değil. Kredi faizleri şu an yüzde 30‘lar seviyesine çıkmış durumda. Mevduat faizleri de arttı maalesef. Böyle olunca, mevduat faizi bu derece yükselirse kredi faizleri de yükseliyor. Bu noktada bizim talebimiz en azından yüzde 14 politika faizi varken bankaların masrafını koyup bunların maksimum yüzde 18-20'lerde olması herkesçe arzu ediliyor.”

Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 31 Aralık itibarıyla bankaların ortalama kredi faizleri ihtiyaçta yüzde 29,55, taşıtta yüzde 26,24, ticaride yüzde 24,37, mevduatta yüzde 20,58 seviyesinde bulunuyor.

MÜSİAD açılımı nedir? MÜSİAD Başkanı kimdir?

MÜSİAD bir grup Türk iş adamı tarafından 1990 yılında kurulmuş sivil toplum örgütüdür. MÜSİAD'ın başkanı Mahmut Asmalı'dır. MÜSİAD'ın açılımı  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'dir.


MÜSİAD ne iş yapar?

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 5 Mayıs 1990'da bir grup Türk iş adamı tarafından kurulmuş sivil toplum örgütü. Derneğin amacı, Türkiye'yi mahalli ve evrensel değerleri koruyan, bölgesinde etkin, dünyada saygın, müreffeh bir ülke haline getirmek; Türkiye'nin ve dünyanın sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik alanlarda kalkınmasını sağlamaktır.

MÜSİAD'ın 2009 yılı itibarıyla üye sayısı 2000'i, şube sayısı 26'yı aşmıştır. Dernek ISO 9001:2000 Kalite Belgesi sahibidir.

MÜSİAD’ın misyonu; ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir işadamları derneği olarak, önceden belirlenen ilke ve değerleri paylaşan üye sayısını artırmak, üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1227432/musiad-acilimi-nedir-ne-is-yapar-musiad-baskani-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.